Georgina Verbaan, Rick Brandsteder en Ernst Daniël Smid Stoptoberen dit jaar, doe jij mee? | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
"Sigaretje?" "Nee, bedankt. Ik ben gestopt."
"Sigaretje?" "Nee, bedankt. Ik ben gestopt." (Foto: pixabay)

Georgina Verbaan, Rick Brandsteder en Ernst Daniël Smid Stoptoberen dit jaar, doe jij mee?

Op 1 oktober begint de actie Stoptober voor de zesde keer. De afgelopen 5 jaar hebben meer dan een kwart miljoen mensen meegedaan aan Stoptober.

Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Tienduizenden mensen doen mee aan dit Nationale Stopmoment dat inmiddels groter is dan 1 januari. Ook dit jaar geven drie bekende Nederlanders het goede voorbeeld: Dit jaar zijn dat actrice Georgina Verbaan ('Ik schaam me ervoor dat ik nog rook'), presentator Rick Brandsteder ('Roken is stom, dom en kost nog veel geld ook') en zanger Ernst Daniël Smid ('Veel mensen begrijpen niet dat juist een zanger rookt. En gelijk hebben ze!').
Ook in onze regio dagen we natuurlijk iedereen uit om te stoppen met rokers. GGD Hollands Midden ondersteunt en volgt actief stoppende rokers. We volgen hen op Facebook en Instagram bij de voorbereiding en bij het echt stoppen in oktober. Via de sociale media geven we tips om het vol te houden en vertellen we over rookvrije omgevingen.

Verheug je erop
Michael Rutgers, directeur van het Longfonds, vindt dat stoppen met roken eigenlijk iets is om je op te verheugen. "Je hebt uitzicht op een veel gezonder leven, je gaat er beter uitzien en je bespaart serieus geld. Besef dat elke ontwenningsscheut je een stap dichterbij brengt om te genieten van een rookvrij leven. Samen stoppen in Stoptober is fijn en verhoogt je kans op succes met factor 5."
Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich vanaf 6 september inschrijven via de website www.stoptober.nl. Vanaf 26 september is de gratis app te downloaden die vanaf 1 oktober dagelijks steun biedt. De 28-dagen-niet-rokenreis begint op 1 oktober 2019.

Stoptoberhuis
Behalve de app is voor de stoppers ook een gratis Stoptober Magazine verkrijgbaar via Kruidvat. Ook het Stoptoberhuis is weer georganiseerd. Vijftig rokers laten zich vrijwillig opsluiten om onder deskundige begeleiding de eerste lastige dagen van Stoptober door te komen. Hun wel en wee is te volgen op Stoptober.tv. Op Stoptober.tv zijn ook allerlei filmpjes te vinden over stoppen met roken. Kloppend hart van Stoptober zijn de sociale media. Hier worden niet alleen tips en aanmoedigingen door het Stoptoberteam gegeven, maar steunen de stoppers elkaar ook onderling. Stoppen doen we samen!
Net als voorgaande jaren heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen aanvragen.
Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland. Stoptober begon in Engeland. Ook daar is de campagne al jaren een succes.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>