Heren 1 van BV Lisse bereidde zich voor op de tweede divisie en trainde onder meer op het fitplein in Lisse. Foto: pr

Basketbalvereniging Lisse debuteert in tweede divisie met overwinning

Verenigingen Sport

De mannen van de Heren 1 van Basketbalvereniging Lisse speelden zaterdagavond 14 september thuis in Lisse de eerste wedstrijd van het seizoen tegen de Heren 1 van SVO Vleuten. De Heren 1 van Lisse zijn na het kampioenschap van vorig seizoen in de eerste klasse dit jaar gepromoveerd naar landelijk tweede divisie. Het was de eerste keer dat de twee teams elkaar troffen. Ook het team uit Vleuten is dit jaar gepromoveerd en speelden voor het eerst in de tweede divisie.

Lisse begon sterk. Coach Metin Burhan had de mannen de opdracht meegegeven om de wedstrijd fel te beginnen. Dat lukte, waardoor Lisse in het eerste kwart een flinke voorsprong nam op Vleuten. In de aanval waren vooral Sander Korteweg en Allard de Jong dreigend, zij scoorden in het eerste kwart gezamenlijk 17 punten van de 26. Verdedigend stond het als team goed, waardoor Vleuten moeilijk tot scoren kwam. Aan het eind van het eerste kwart stond het dan ook 26-7 voor Lisse.
In het tweede kwart werd dit spelbeeld doorgezet, waarin bijna alle spelers van Lisse hebben gescoord. De mannen gingen de rust in met een voorsprong van 47 - 18.
In de tweede helft schakelde Vleuten over van een man-tot-manverdediging naar zoneverdediging. Deze omschakeling was moeizaam voor de mannen van Lisse. Hierdoor wisten zij hun voorsprong niet verder uit te breiden. Verdedigend stond het als team nog steeds goed waardoor het ze aan het einde van het derde kwart 58-31 voor stonden.
In het laatste kwart gaf de verdediging van Vleuten veel open schoten weg vanaf de driepuntlijn, maar doordat Lisse schoten miste, bleef het aanvallend moeilijk. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 71-46 overwinning voor Lisse. Ondanks een mindere tweede helft kan Lisse terugkijken op een prima resultaat en een goede opening van de competitie.
Zaterdag 21 september speelt Lisse uit in Amsterdam tegen D.E.D heren1. De volgende thuiswedstrijd van de Heren 1 is 28 september om 17.45 uur in de Waterkanten tegen B.V Amsterdam Heren 2.