In de Waterkanten speelde BV Lisse zaterdag tegen Amsterdam.
In de Waterkanten speelde BV Lisse zaterdag tegen Amsterdam. Foto: pr

Winst voor BV Lisse in de laatste minuut

Verenigingen Sport

Heren 1 van Basketbal Vereniging Lisse speelde op zaterdag 28 september thuis een wedstrijd tegen de Heren 2 van BV Amsterdam, een team dat een seizoen eerder dan BV Lisse promoveerde naar de landelijke tweede klasse en geen onbekende tegenstander.

Door Eline Mens

BV Lisse ging met veel vertrouwen de wedstrijd in. Amsterdam begon de wedstrijd sterk en de stand aan het einde van het eerste kwart was gelijk, 20-20. In het tweede kwart was het positiespel van Lisse nog niet optimaal, maar kon er op basis van individuele kwaliteiten toch een kleine voorsprong genomen worden. Verdedigend speelde Lisse sterker dan het eerste kwart. De mannen gingen de rust in met een kleine voorsprong: 39-37.
De tweede helft van de wedstrijd ging de score gelijk op. In het derde kwart werd het puntenverschil nooit groter dan vier, in het voordeel van Amsterdam. Lisse kwam nog wel iets terug van dit verschil en zo stond het aan het eind van het derde kwart 54-56 voor Amsterdam. Gedurende het vierde kwart bleef Lisse steeds wat punten achter staan, maar het verschil in score bleef klein.
In het vierde kwart liep een van de topspelers van Amsterdam tegen z'n vijfde fout op, waardoor hij het veld moest verlaten, De score was op dit moment 61-65 voor Amsterdam. Door rustig te blijven spelen, sloot BV Lisse de wedstrijd af met een zogeheten 11-4 run en nam in de laatste minuten de voorsprong weer terug. In de laatste minuut bogen zij een 68-69 achterstand om en pakten de winst met 72-69. Het was een zeer spannende wedstrijd die voor het publiek leuk was om naar te kijken.
Op zaterdag 5 oktober speelt BV Lisse uit in Utrecht. Leuk weetje: dan komen de mannen oud-BV Lisse-speler Davey de Bruin tegen. Op zaterdag 12 oktober komen zij thuis weer een oud speler tegen; Orlando da Fonseca. Ze spelen dan om 17.45 uur in de Waterkanten tegen de Blue Stars Heren 1 uit Diemen.