Southwind Raptor won de finale van de kortebaandraverij 2019 in Lisse.
Southwind Raptor won de finale van de kortebaandraverij 2019 in Lisse.

Southwind Raptor slaat ook toe op kortebaan in Lisse

Algemeen Feestweek

Southwind Raptor en Lindsey Pegram hebben donderdag de kortebaan van Lisse gewonnen. De ruin was op snelheid een klasse apart, maar maakte regelmatig galoppades direct na de start. Dit kostte hem in de derde omloop bijna de kop, maar bijloting bood een nieuwe kans. Deze greep de troef van eigenaar Bert de Boer met beide handen aan.

De foutjes na de start bezorgen de achterban van Southwind Raptor regelmatig angstige momenten. Het is altijd afwachten of de ruin 'benen pakt'. Lukt dit, dan is hij op snelheid niet te beschieten. Dat bewees hij ook in Lisse, waar hij de ene na de andere tegenstander met gemak versloeg. Na de galoppades in de derde omloop tegen Feria de Rheve mocht hij in de herkansing tegen Chief One in de halve finale en Eliot Charisma in de eindstrijd.

Dat Eliot Charisma de tegenstander was in de finale was frappant. Dit was namelijk deze middag het andere paard van Pegram. De uittredend pikeurskampioen koos voor Southwind Raptor en gaf haar plek op de sulky van de herboren Eliot Charisma aan Rick Wester. Eén keer maakte Southwind Raptor nog een galoppade, maar de andere twee ritten won de combinatie gedecideerd.

Het was de vierde kortebaanzege dit jaar van Southwind Raptor. Het succes heeft ook een keerzijde. De ruin is nu de winsomgrens van 30.000 euro gepasseerd. Hij moet dus voortaan met een leerlingpikeur op pad om op 305 meter te mogen blijven starten.

Chief One en John de Leeuw eindigden als derde in Lisse. De hiermee behaalde punten leverden Jaap van Rijn zijn eerste kampioenschap bij de trainers op. Omdat Doc Holiday in de derde omloop sneuvelde tegen Eliot Charisma, kon ook Stal de Groningers juichen voor de titel van Ronny Brandt bij de paarden. Feria de Rheve eindigde samen met Krista Timmer knap als vierde.

Door de hevige regenval in de ochtend begon de kortebaan van Lisse een uur later. Een flinke lading nieuw zand was nodig om de baan goed begaanbaar te maken. Een flinke pluim voor de organisatie dat dit is gelukt. De achterstand op het tijdschema werd gedurende de middag door ieders medewerking goed ingelopen, zodat even na half 7 de winnaars konden worden gehuldigd.

Uit de krant