Welke vrijwilligers verdienen een bijzondere waardering? | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Welke vrijwilliger verdient volgens jou waardering? Geef hem of haar op voor een compliment of andere vrijwilligersprijs.
Welke vrijwilliger verdient volgens jou waardering? Geef hem of haar op voor een compliment of andere vrijwilligersprijs. (pexels)

Welke vrijwilligers verdienen een bijzondere waardering?

Tot 15 november kunt u Lissese vrijwilligers voorgedragen voor de jaarlijkse vrijwilligersprijzen. Deze prijzen worden uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie in januari. Daarnaast kunnen gedurende het jaar waarderingsspelden worden uitgereikt bij bijzondere gelegenheden, zoals een jubileum of afscheid.

De gemeente Lisse waardeert de inzet van de vele vrijwilligers die actief zijn in Lisse. Zij dragen enorm bij aan het bloeiende verenigingsleven en vele jaarlijks terugkerende evenementen. Het college heeft daarom onlangs de Regeling Waardering Vrijwilligers Lisse 2019 vastgesteld. Deze vervangt de oude regeling. In de nieuwe regeling zijn de criteria verhelderd op grond waarvan een vrijwilliger in aanmerking komt voor een waardering. Om mensen te enthousiasmeren iemand voor te dragen, heeft de gemeente een filmpje verspreid via Facebook en Instagram. Hierin is vrijwilliger Simon van Dijk te zien, die vorig jaar de vrijwilligersprijs won.

Iemand voordragen
Iemand voordragen voor de vrijwilligersprijs of waarderingsspeld kan heel gemakkelijk via de website van de gemeente: www.lisse.nl/onderscheidingen. Maar een formulier aanvragen en zo schriftelijk iemand voordragen kan ook. Een formulier aanvragen kan telefonisch via 14 0252.

Over de vrijwilligersprijzen
Vrijwilligersprijzen zijn vooral voor mensen en groepen die zich langdurig en op een bijzondere manier inzetten voor Lisse. Voor de individuele vrijwilligersprijs komen personen in aanmerking die al tien jaar vrijwilligerswerk doen bij minimaal twee verenigingen of initiatieven. Voor de groepsprijs is dat ongeveer drie jaar. Ook personen of groepen die nog niet zo lang vrijwilligerswerk doen, maar zich op een unieke manier inzetten voor Lisse mag u voordragen voor de vrijwilligersprijzen. Voor jongeren tot 18 jaar is er de jeugdprijs, bedoeld als aanmoedigingsprijs.

Over de waarderingsspeld
Waarderingsspelden zijn voor mensen die zich veel en op een bijzondere manier inzetten voor Lisse. Denk aan personen die minimaal vijf jaar vrijwilligerswerk doen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>