Logo lissernieuws.nl
Aan de Lisse Loop 2018 deden zo'n 200 deelnemers mee.
Aan de Lisse Loop 2018 deden zo'n 200 deelnemers mee. (Foto: pr-archief)
Goede doelen

Burgemeester Spruit geeft het startschot tijdens vijfde Lisse Loop

Bij Kasteel Keukenhof is zaterdagmiddag 12 oktober de vijfde 'Lisse Loop'. Deze loop op het prachtige landgoed is voor iedereen: kinderen en volwassenen, wandelaars en hardlopers. Dit jaar is er ook een estafetteloop voor teams van maximaal 4 personen die ieder 2,5 km lopen. De opbrengst van de Lisse Loop is bestemd voor Stichting Kasteelhoeve.

Vanwege het eerste lustrum van de Lisse Loop geeft burgemeester Spruit zaterdag 12 oktober om 13.30 uur het startschot voor de Kinderloop en 14.00 uur voor de Estafetteloop. De Lisse Loop 2019 is voor kinderen, junioren en volwassenen, wandelend of hardlopend, en de afstanden zijn als volgt:
- Kinderloop: 1 km;
- Wandelaars: 5 km;
- Estafetteloop (max. 4 personen à 2,5 km)
- Hardlopers (junioren en volwassenen): 2,5 km, 5 km, 7,5 km en 10 km.

Estafettelopers kunnen, tegen eenmalig inschrijfgeld, ook meedoen met het reguliere hardlopen, dat na de estafette plaatsvindt. Er is ook de mogelijkheid om als bedrijfsteam mee te doen. Volwassen deelnemers betalen € 5,00 en junioren (13-16 jaar) betalen € 3,00. Deelname voor kinderen is gratis dankzij onze sponsors.

Starttijden
Vanaf 13.30 uur kunnen wandelaars starten. De kinderloop begint ook om 13.30 uur waarbij Gympie mee loopt. Om 14.00 uur start de estafetteloop en om 15.15 uur wordt het startschot voor de hardlopers gegeven. Op www.kasteelhoeve.info staat meer informatie en is het mogelijk om een voorinschrijving te doen. De voorinschrijving is tot en met 10 oktober geopend. Inschrijven kan ook op de dag zelf. Graag betalen met gepast geld, pinnen is niet mogelijk.

Horeca
De Hofboerderij is tijdens de Lisse Loop geopend. Een gezellige locatie voor een lekkere lunch, koffie met gebak of een drankje na afloop van de Lisse Loop. Er is ook van alles voor kinderen te doen en te bekijken rondom de Kinderboerderij op het landgoed. Bij Kasteel Keukenhof is beperkte parkeergelegenheid. Daarom het verzoek, indien mogelijk, om met de fiets te komen.

Doelstelling Stichting Kasteelhoeve
Als stichting faciliteren wij de dagbesteding voor (jonge) mensen met een beperking, niet-aangeboren hersenletsel, (beginnende) dementie en degenen die behoefte hebben aan job coaching of re-integratie. De daadwerkelijke coaching en begeleiding van de deelnemers voert de professionele organisatie 's Heeren Loo uit. De stichting heeft geen winstoogmerk en wordt door vrijwilligers en sponsors gefaciliteerd.

Dagprogramma bij Kasteel Keukenhof
Het dagprogramma van de deelnemers bestaat uit hand- en spandiensten bij Kasteel Keukenhof. Bijvoorbeeld het onderhoud aan de bomen, planten en beheer van de paden. Ook het verwerken van het kaphout hoort bij het takenpakket. De houtverwerking vindt plaats in de werkplaats van de Blockhut. Dit gebouw is het startpunt van de werkzaamheden en biedt onderdak aan het gereedschap en materieel. De zinvolle dagbesteding bevordert de participatie van onze deelnemers in de maatschappij, naast dat zij een goed dagritme hebben en leren in hun werk.

Meer berichten