Volop cultuur in afgeladen huiskamers | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Vrolijk & Co (broers en zussen Vrolijk en een vriendin) bracht vrolijke deuntjes in de huiskamer.
Vrolijk & Co (broers en zussen Vrolijk en een vriendin) bracht vrolijke deuntjes in de huiskamer. (Foto: Esther Akerboom)

Volop cultuur in afgeladen huiskamers

Het was dit weekend weer smullen geblazen voor cultuurminnend Lisse. Wie zin had om een optreden te bezoeken, kon zomaar binnenlopen in de vele huiskamers die zich open hadden gesteld voor het jaarlijks terugkerende huiskamerfestival Gluren bij de Buren. Het was de vijfde editie van het evenement.

Door Esther Akerboom

Wordt Gluren bij de Buren landelijk in februari gehouden, in Lisse wordt vastgehouden aan oktober, want het begon vijf jaar geleden allemaal tijdens de feestelijkheden rond het vijftigjarig bestaan van de Poelpolder. Dit jaar waren er op zaterdag 25 plekken in de Poelpolder te bezoeken en op zondag 32 in de rest van het dorp. Het waren niet alleen huiskamers, onder meer ook de Bibliotheek, 't Huys Dever en het politiebureau zetten hun deuren open voor publiek. En al bestond het merendeel uit muzikale optredens, bij De Greef konden prachtige schilderijtjes worden gemaakt met bijenwas. Op de achtergrond klonk de muziek van dj Jayzon Brandon, die draaide om wat jonger publiek voor het festival te interesseren. Maar dat lijkt niet te lukken, volgens secretaris Gerard Boon. "Het was heel druk, ik hoorde om me heen dat er afgeladen huiskamers waren. Alleen jongeren zien we nog niet. Op de een of andere manier kunnen we hen maar niet bereiken. Facebook is voor jongeren al achterhaald, je kunt het niet meer bijhouden. Maar we zijn er wel mee bezig binnen het bestuur."

Gelukkig trokken er nog genoeg mensen op uit om de optredens te bezoeken. "Zijn jullie daar en daar al geweest? Dat was hartstikke leuk", en "Ik had nog wel meer willen bezoeken" waren geluiden die je hier en daar kon opvangen. Zo werd vrolijk meegezongen met 'Brandend zand' van Merels en Kerels, een traantje weggepinkt bij de gevoelige liedjes van Anouk Kragtwijk en meegedeind met de vrolijke snaarmuziek van de familie Vrolijk en Co. Het gelegenheidsduo Zizuzizo deed al voor de vijfde keer mee en nam om dit te vieren het publiek mee door hun optredens van de afgelopen vijf jaar. En zij brachten tijdens de slotbijeenkomst, die op beide dagen voor artiesten en degenen die hun huiskamer ter beschikking stellen werd gehouden, een speciaal lied ter ere van vijf jaar Gluren bij de Buren ten gehore.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>