Op 2 november is het Allerzielen.
Op 2 november is het Allerzielen. Foto: pixabay

Gelovig of niet-gelovig: Allerzielen in 't Licht is er voor iedereen

Geloof & Religie

Iedereen, gelovig of niet-gelovig, is zaterdagavond 2 november van 19.00 tot 21.00 uur welkom bij de herdenking van 'Allerzielen in 't Licht' op de begraafplaats aan de Gooweg 35 in Noordwijk. Bij een wandeling over de begraafplaats komen bezoekers langs verschillende gedenkplekken waar zij uitgenodigd worden, als zij dat willen, mee te doen aan activiteiten. Dit moment van herinneren wordt jaarlijks georganiseerd door Parochiekern Sint Jeroen en Maria ter Zee in samenwerking met Uitvaartverzorging Barbara Noordwijk.

Met Allerzielen, 2 november in de rooms-katholieke traditie, gedenken mensen over de hele wereld hun geliefde overledenen. Daarbij hoort ook vaak een bezoek aan de begraafplaats. Thuis en in de kerken worden veel kaarsen aangestoken ter nagedachtenis. Het gebeurt ook in besloten kring vanwege de persoonlijke beleving. Door de gedenkdag op 2 november wordt de band van de herdenking met Allerheiligen op 1 november beklemtoond.
'Allerzielen in 't Licht' is een eigentijdse vorm van gedenken die aansluit bij tradities. Met Allerzielen in 't Licht wil de organisatie iedereen de gelegenheid bieden om op een eigen manier, ondersteund door familie, bekenden en lotgenoten, een overleden dierbaren te herdenken, passend in een moderne samenleving van gelovige en niet-gelovige mensen.
Voor diegenen die met de auto komen is het parkeerterrein van voormalig Zilveren Kruis aan de overzijde van de begraafplaats opengesteld. Voor mensen die slecht ter been zijn is er gelegenheid om direct bij de begraafplaats in en uit te stappen.

Uit de krant