Afbeelding
Foto: pr

Op weg naar eerste HLT Beursvloer 2019

Verenigingen

Handelen met gesloten beurs, samenwerken en mooie verbindingen leggen. Dit gebeurt allemaal op de eerste HLT Beursvloer die de HLT Uitdaging houdt op donderdag 31 oktober van 17.00 tot 19.00 uur bij CNB in Lisse. De HLT Beursvloer is er voor elk bedrijf en elke vereniging, stichting, burgerinitiatief of maatschappelijke instelling in de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen.

Verenigingen, stichtingen en burgerinitiatieven hebben vaak weinig geld. Ze kunnen spullen, extra menskracht en (specialistische) kennis goed gebruiken om hun werk eenvoudiger en/of duurzamer te kunnen uitvoeren en hun doelen sneller te realiseren. Met het evenement Beursvloer helpt de HLT Uitdaging daarbij door mooie en effectieve verbindingen met het bedrijfsleven te leggen.

Bedrijven en ondernemers zijn vaak op zoek hoe zij hun steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij. Dat dit niet altijd hoeft in de vorm van financiële sponsoring, laat de HLT Uitdaging met de Beursvloer zien. Hier krijgen bedrijven en ondernemers de mogelijkheid om bijvoorbeeld tijd vrij te maken voor een stichting om kennis te delen die de ondernemer in huis heeft. Of juist mankracht beschikbaar stellen om een burgerinitiatief te helpen. Ook kan een vereniging blij worden gemaakt met spullen die het bedrijf over heeft. Dat zorgt er ook meteen voor dat de spullen niet worden weggegooid, maar een tweede leven krijgen (duurzaamheid). Samen wordt gekeken wat de vereniging, stichting of het burgerinitiatief voor het bedrijf of de samenleving terug kan doen. Zo vormen zich mooie verbindingen, matches. Deze matches vertegenwoordigen een maatschappelijke waarde en worden tijdens de Beursvloer uitgelicht. Over de uitvoering van matches plaatst de HLT Uitdaging berichten op social media. Dit zorgt voor veel positieve aandacht voor alle deelnemers en het stimuleert anderen om ook vraag of aanbod in te dienen. Aanmelden kan via https://hltuitdaging.nl/.

Uit de krant