Bouwplan Kruishoorn aan de Greveling in Lisse gaat door | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Dankzij een uitspraak van de Raad van State kan het plan Kruishoorn fase 1 toch van start.
Dankzij een uitspraak van de Raad van State kan het plan Kruishoorn fase 1 toch van start. (Foto: pixabay)

Bouwplan Kruishoorn aan de Greveling in Lisse gaat door

De gemeente Lisse kan van start met het plan Kruishoorn fase 1 voor de bouw van 24 woningen aan de Greveling in Lisse. De Raad van State heeft de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan onherroepelijk verklaard.

Wethouder Jeanet van der Laan is blij en opgelucht met de uitspraak: "We kunnen een bouwplan uitvoeren voor hele duurzame woningen: de plus-op-de-meterwoningen. Woningen die meer energie opleveren dan gebruiken en daarmee lopen we vooruit op de plannen uit het Klimaatakkoord. Daarnaast voegen we woningen in Lisse toe en die zijn gewoon heel erg nodig."

Met de beslissing van de Raad van State kan de bouw starten van 24 woningen aan de Greveling in Lisse. Het gaat om duurzame woningen die meer energie leveren dan dat ze verbruiken, de zogeheten plus-op-de-meter woningen. Van der Hulst – winnaar van de Duurzaamheidsprijs Bollenstreek - is de ontwikkelaar.

Het plan Kruishoorn, fase 1 bevat:
• twaalf twee-onder-eenkapwoningen
• zeven eengezinswoningen
• vier seniorenwoningen en
• een vrijstaande woning.
De verkoop start in het voorjaar van 2020. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij makelaar Chantal Lefeber. In het najaar van 2020 gaat de bouw van start.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>