Afbeelding

Verlies en winst voor hoogste teams Hisalis

Algemeen

Het eerste herenteam van Hisalis vertrok zondag 27 oktober naar Nieuwegein. De voorbereiding op de wedstrijd was goed en de hockeyomstandigheden waren prima.

Het was dus even slikken toen al in de tweede minuut Hisalis verrast werd door een snel tegendoelpunt van Nieuwegein. Maar dit gebeurt wel vaker in de beginfase bij Hisalis en het team laat zich hier niet door uit het veld slaan. De bezoekers kregen langzaam meer grip op het spel, wat resulteerde in een goede aanvalscombinatie van Maarten de Wit en Jurriaan Beelen die leidde tot een strafcorner voor Hisalis. Sven Cozijn sleepte de bal hoog in het net wat zorgde voor de gelijkmaker: 1-1.

De rest van de wedstrijd ging gelijk op, de teams waren aan elkaar gewaagd en beide keepers moesten regelmatig in actie komen om gevaarlijke aanvalssituaties te verdedigen. Voor rust lukte het Nieuwegein om de 2-1 te scoren op het moment dat Hisalis met 10 man in het veld stond. Het laatste kwart trok Hisalis alles uit de kast om de gelijkmaker te maken, dit leidde tot gele kaarten aan beide kanten. Nieuwegein kreeg nog een strafcorner in de laatste minuut die erin ging, maar de bal was niet buiten de cirkel geweest, dus dit doelpunt werd afgekeurd. Het was een zeer spannend duel, maar dit keer trok Nieuwegein aan het langste eind.

Dames 1
Het eerste damesteam van Hisalis moest zondag uit tegen Spitsbergen in Veenendaal. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst zou het team aan kunnen haken bij de top 3 van de competitie. De spirit zat er goed in, de warming up was fel en deze energie bracht het team mee naar de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut waren de intenties van Hisalis duidelijk: snel een doelpunt scoren. In het eerste kwart was er veel balbezit op de helft van Spitsbergen en in hun cirkel, maar dit leidde nog niet tot het verdiende doelpunt. Kort voor het einde van het eerste kwart haalde Hisalis de tweede strafcorner. Er werd een variant gespeeld op Anne van Tol, die de bal links van de keeper in het doel sloeg: 0-1 voorsprong.
In het tweede kwart was het speelbeeld niet anders. Hisalis zocht de aanval, maar wist het net niet te vinden. Het werd de bezoekers ook erg moeilijk gemaakt doordat Spitsbergen met bijna het hele team in de cirkel stond.
In de rust werd besproken om gewoon het eigen spel door te zetten, omdat het volgende doelpunt in de lucht hing. Dit gebeurde toen ook snel: Zoë Duivenvoorden kreeg de bal in de cirkel en pushte op goal. Via de voeten van de verdediger van Spitsbergen rolde de bal tegen de plank. Er werd volop gejuicht, maar helaas had de scheidsrechter al gefloten voor een strafbal. Gelukkig was dit geen probleem voor opnieuw Zoë die de bal onhoudbaar voor de keeper in de hoek schoot: 0-2.

In de rest van kwart drie en vier werden er nog wat strafcorners gehaald en veel kansen gecreëerd. Maar deze leidden niet tot doelpunten, zodat de wedstrijd eindigde in een 0-2 overwinning. De doelstelling werd dus gehaald.