Echtpaar Greve 65 jaar getrouwd | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De geboren Amsterdammers Han en Rita Greve wonen al 47 jaar in Lisse en genoten van het burgemeestersbezoek.
De geboren Amsterdammers Han en Rita Greve wonen al 47 jaar in Lisse en genoten van het burgemeestersbezoek. (Foto: A. in 't Veld)

Echtpaar Greve 65 jaar getrouwd

Onlangs hebben Han en Rita Greve (elk 86 jaar) samen met familie en bekenden gevierd dat ze 65 jaar geleden zijn getrouwd. Het huwelijk vond plaats in Amsterdam, waar beiden zijn geboren en getogen. Zo'n 47 jaar geleden zijn ze in Lisse komen wonen en nog altijd wonen ze met veel genoegen in de Verdistraat. Met alle mogelijke voorzieningen bij de hand.

Door Arie in 't Veld

Het bruidspaar kreeg vorige week burgemeester Lies Spruit op bezoek die namens de gemeente de felicitaties overbracht. Het bruidspaar vertelde haar desgevraagd dat de bruid heel lang bij de Rijkspostspaarbank (later Postbank, nu ING) werkte en de bruidegom onder andere bij de scheepvaartmaatschappij Koninklijke Hollandse Lloyd en daarna vele jaren bij de Koninklijke emballage-industrie Van Leer die onder andere olievaten produceerde en exporteerde. Mede daardoor reisde de bruidegom zo ongeveer de halve wereld af, met Argentinië als favoriet.

Fanny Blankers Koen
Op de standaardvraag hoe het bruidspaar elkaar heeft leren kennen vertelde de bruid dat dit op school was, toen ze een jaar of 13 waren. Het klikte niet gelijk, maar vervolgens was het wel goed raak, met nu de viering van het 65-jarige huwelijksfeest tot gevolg. Een tijd ook waarin de bruid het nodige aan atletiek deed en onder andere wedstrijden liep met Fanny Blankers Koen. "Maar dat ging best hard en ik moest dus afhaken."
In Lisse legde het echtpaar zich onder meer toe op tennis bij de LTC waarvoor de bruidegom 17 jaar de administratie verrichtte en uiteindelijk tot erelid werd benoemd.

Vogelparadijsje
Het echtpaar beleeft veel genoegen aan hun zoon en kleinkinderen, alsmede aan de kleine dingen des levens, zoals vele vogeltjes in de tuin. "Je blijft kijken", aldus de bruidegom. "Het is hier een paradijsje voor de vogels en zo kijkend en genietend vliegt de dag voorbij."
Het echtpaar verveelt zich nog niet. De bruidegom stoeit het nodige met de computer en de bruid leest erg veel. Meneer Greve stipt nog wel iets anders aan. "M'n vrouw zou graag met iemand of meerderen in contact komen om met hen grote toneelproducties te bezoeken, zoals 'Het Zwanenmeer' of opera's. Aan mij is dat niet besteed." Over de vraag van de burgemeester hoe lang ze het samen zo lang hebben uitgehouden, is het bruidspaar resoluut: "Als je van elkaar houdt, kun je niet te vroeg trouwen."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>