Wanneer een kankerpatiënt schoon is verklaard, kan deze meestal niet meteen weer volledig aan de slag, terwijl de omgeving dat vaak wel verwacht.
Wanneer een kankerpatiënt schoon is verklaard, kan deze meestal niet meteen weer volledig aan de slag, terwijl de omgeving dat vaak wel verwacht. Foto: pexels

Inloopspreekuur 'Re-integratie na kanker' bij Adamas Inloophuis

Zorg & Welzijn

Bij Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep is maandag 18 november van 14.00 tot 16.30 uur een inloopspreekuur 'Re-integratie na kanker'.

Je bent 'schoon' verklaard. De medische deuren vallen achter je dicht. Je vrienden willen een feest geven, je collega's en werkgever denken dat je weer 100 procent aan de slag kunt. "Niets is minder waar", zegt Annelies Osinga, coördinator Adamas Inloophuis. "Veel van onze gasten zeggen: 'Van buiten zie ik er gezond uit, maar van binnen ben ik dat niet'. Ongeveer 65 procent van de mensen ervaart late gevolgen van kanker. Voorbeelden hiervan zijn een zeer laag energieniveau, relationele problemen, geheugenproblemen en verminderd lichamelijk functioneren. Dit soort klachten kunnen behoorlijk wat invloed hebben op je werk."
Sandrine Kwast van Weer in Regie is coach voor (ex)patiënten die te maken hebben met re-integratie. Tijdens dit spreekuur kun je al je vragen stellen rondom het terugkeren naar werk. Hoe kun je omgaan met je verminderde energie, hoe stem je dit af met collega's, wat bespreek je met je leidinggevende, wat te doen met loopbaantwijfels, et cetera.
Het Adamas Inloophuis is gevestigd aan de Eugenie Previnaireweg 61 in Nieuw-Vennep. Het inloopspreekuur is gratis te bezoeken. Graag aanmelden (niet verplicht, wel handig) via mail@adamas-inloophuis.nl of 0252-680233.

Uit de krant