Logo lissernieuws.nl
Kikker kijkt toe hoe de leerlingen van Kindercampus Joseph de tulpenbollen planten.
Kikker kijkt toe hoe de leerlingen van Kindercampus Joseph de tulpenbollen planten. (Foto: A. in 't Veld)
Keukenhof

Schooljeugd en Kikker planten tulpen

Samen met de bekende figuur Kikker hebben kinderen van Kindercampus Joseph vorige week dinsdag tulpenbollen geplant nabij het Willem Alexander Paviljoen in Keukenhof. Tuinman André Beijk vertelde Kikker en de kinderen alles over het planten van tulpen, waarna ze zelf in actie mochten komen en de bollen in de grond werden gezet. Het veldje met tulpen wordt in het voorjaar onthuld.

Door Arie in 't Veld

Beijk vertelde de kinderen welk deel van de bol de grond in moest. "Niet de kop natuurlijk, maar…?" "De kont!" aldus de meelevende kinderen. Vervolgens gingen ze verwoed aan de slag, op sommige momenten bijgestaan door Keukenhof-directeur Bart Siemerink. En dat mocht ook wel, want af en toe schepte een kind een bol naar boven die kort daarvoor door een klasgenootje was geplant. "Kijk hoe hij het doet", zei een van de begeleiders, wijzend naar Siemerink. "Ja, maar hij woont hier en dus weet hij er alles van", aldus een jochie dat vervolgens een nieuwe poging deed.

Het planten van de tulpen is een vooraankondiging voor een speciale Kikkerdag in Keukenhof komend voorjaar. Keukenhof staat dan een hele woensdag lang in het teken van Kikker, onder meer met de onthulling van het veldje met tulpen, er zijn optredens en activiteiten. Natuurlijk is Kikker ook weer hoogstpersoonlijk aanwezig.

Kikker is een vondst van Max Velthuijs (1923-2005), wiens nalatenschap gekoesterd én uitgebreid wordt, want komend voorjaar verschijnt in samenwerking met uitgeverij Leopold het boek 'Een verrassing voor Kikker'. In het kartonboek leren kinderen samen met Kikker hoe een bol in een tulp verandert. Ruim 1 miljoen boeken van Veldhuis vonden inmiddels hun weg naar huiskamers, scholen en bibliotheken over de hele wereld. Kikker was het alter ego ven Velthuijs, een even sympathieke als naïeve optimist. 'Is het leven niet prachtig!' was zijn motto.

Zijn de Kikker-boeken een feest voor de jeugd, met Keukenhof liggen de kaarten al niet anders. "Keukenhof is een feest voor het hele gezin", aldus Tom Schreuder, commercieel manager van Keukenhof. "Kinderen kunnen genieten in de speeltuin, dieren aaien in de dierenweide en een speurtocht volgen. Een Kikkerdag maakt een bezoek aan Keukenhof nog leuker en een speciaal boek van Kikker over een tulp is heel bijzonder!"

De boeken over Kikker zijn inmiddels vertaald in meer dan 35 landen en de komende editie zal zich daar ongetwijfeld bij voegen.

Meer berichten