Logo lissernieuws.nl
Floralis stond maandagavond geheel in het teken van Het Beste Idee van Lisse.
Floralis stond maandagavond geheel in het teken van Het Beste Idee van Lisse. (Foto: Welzijnskompas)

Wie heeft het Beste Idee van Lisse gewonnen?

De geselecteerde top 3 presenteerde zich maandag 11 november in de foyer van Floralis. Het publiek en een vakkundige jury stemden wie de winnaar werd van het Beste Idee van Lisse.

De eerste plaats en de tweede plaats lagen ontzettend dicht bij elkaar. Met een klein puntenverschil gingen initiatiefnemers Richard Huis in 't Veld en Erwin Roks van Roks Installatietechniek er met de winst vandoor. Hun idee om techniekmiddagen te organiseren bij speeltuinverenigingen om zo jong en oud samen te brengen, belandde op de eerste plaats.
Elisabeth Bernadette, Berna Ranselaar, Jenny van Andel en Hans Guldemond willen graag samen met alleenstaanden gaan koken bij Stichting KookSaam. Na de stemrondes belandde dit idee op de tweede plaats. De derde plaats ging naar betrokken buurtbewoners Christiaan Smit, Carla Smit, Sannes Schoemaker en Gerard Schoemaker. Deze groep wil een ontmoetingsplaats creëren in de Zeeheldenwijk.
De heren van Roks Installatietechniek ontvingen een cheque van €2500,- om hun idee te realiseren in 2020. Het idee is erg origineel, zorgt voor nieuwe ontmoetingen tussen jong en oud en zorgt ook voor een inspirerend aanbod voor de speeltuinverenigingen in Lisse.
Maar de avond bestond uit alleen maar winnaars. Ook met de andere twee groepen wordt er na overleg gekeken op welke manier zij ondersteund kunnen worden zodat ook hun ideeën uitgevoerd gaan worden.

Iedereen die nu denkt: 'ik heb ook een goed idee waar mijn buurt / Lisse socialer van wordt'. Een idee dat zorgt voor mooie nieuwe ontmoetingen? Neem contact op met Dionne Scheepmaker. Samen met Monique van der Weijden van gemeente Lisse en het Lokaal Fonds Lisse wordt gekeken wat wij kunnen betekenen. Dionne is bereikbaar via d.scheepmaker@welzijnskompas.nl en op 0252 – 757 100.

Achtergrondinformatie over het Beste Idee van Lisse
Het Beste Idee van Lisse is ontstaan vanuit het Jaar Vol Ontmoeting. Een jaar waarin er in Lisse en Hillegom extra aandacht wordt besteed aan de thema's eenzaamheid en ontmoeting. Er werd onder andere al een magazine gedrukt en verspreid met als titel Elkaar Zien, speeddaten voor vriendschap werd met succes georganiseerd én er schoven tientallen inwoners aan bij de dialoogtafels. Het Festival der Ontmoeting op 12 oktober jl. werd druk bezocht.
Joël Schijveschuurder (maatschappelijk werker Kwadraad), Dionne Scheepmaker (buurtwerker WelzijnsKompas), Irma Crooijmans (gemeente Lisse) en Monique van der Weijden (gemeente Lisse) gingen met elkaar om de tafel voor een overleg. Besloten werd om de handen inéén te slaan om de inwoners van Lisse uit te dagen om op eigen kracht iets te ontwikkelen waardoor inwoners van Lisse elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten.
In totaal werden er 14 ideeën ingediend. Van het opknappen van een speelplek in De Poelpolder tot een comedyavond voor jongeren, van het organiseren van wandelactiviteiten tot het regelen van een online en live tekenmoment en een ontmoetingsplek creëren voor jong en oud bij Berkhout. Stuk voor stuk mooie ideeën.
Met alle initiatiefnemers wordt contact opgenomen om na te gaan op welke ondersteuning zij rekenen vanuit Gemeente Lisse, Lokaal Fonds Lisse en WelzijnsKompas. Samen beslissen we of we het idee kunnen gaan uitvoeren.
De vakkundige jury bestond uit Joël Schijveschuurder (Kwadraad), Monique van der Weijden (gemeente Lisse), Jolanda Langeveld (wethouder gemeente Lisse), Magda Guicherit (Lokaal Fonds Lisse) en Dionne Scheepmaker (WelzijnsKompas).

Meer berichten