Samen oefenen ze het lied dat ze onderweg zullen zingen.
Samen oefenen ze het lied dat ze onderweg zullen zingen. Foto: Esther Akerboom

Sponsorloop Shine Bright Like a Diamond levert 2500 euro op voor Adamas

Algemeen

Een grote stoet van 250 kinderen trok vorige week vrijdag door de straten van Lisse tijdens een sponsorloop. Het waren leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen De Klarinet, De Waterval en De Tweemaster.

Door Esther Akerboom

Het doel van deze sponsorloop was bekendheid geven aan en geld inzamelen voor het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep. Op deze stralende dag haalden organisatoren Helga, Bianca en Alice van 'Shine Bright like a Diamond', die zich met hart en ziel inzetten voor het Adamas, samen met twee medewerkers van het inloophuis de kinderen op bij De Tweemaster aan het Nassaupark. Zij togen naar de Poelpolder alwaar De Klarinet en de andere locatie van De Tweemaster zich aansloten. Bij de Waterval stonden de kinderen al klaar om mee te gaan, maar niet voordat zij een lekker krentenbolletje hadden genuttigd. Alvorens de stoet zich weer in beweging zette richting Nassaupark werd een toepasselijk lied ingestudeerd voor onderweg. "Links rechts, we lopen samen in de maat, dat is waar Adamas voor staat" klonk het door de straten.

Bij het einddoel was de cirkel rond. Ze vierden een feestje, de opbrengst werd bekendgemaakt en het lied nogmaals gezongen. "Loop samen voor Adamas heeft 2511,50 euro opgebracht", zegt Helga enthousiast. "Wat een prachtige dag om dit samen met al deze kinderen te doen. We zijn echt heel erg trots."

Uit de krant