Kinderen gaan stuiterend door het gras in Lisse | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: StuiterGras

Kinderen gaan stuiterend door het gras in Lisse

De gemeente Lisse is een van de eerste drie gemeenten in Nederland waar bij wijze van proef Stuitergras wordt aangelegd. Een primeur in de ontwikkeling van buiten bewegen. De elf fitnesstrampolines die eruitzien als gras worden aangelegd bij het speelveld in het Heemskerkpark.

StuiterGras stimuleert op een leuke en natuurlijke manier buiten bewegen. Het vormt een ideale invulling voor ambities en beleidsplannen rakend aan sporten & bewegen, gezondheid, JOGG en verbetering van wijken.

StuiterGras is een winnend idee
Hoe kun je kinderen meer laten bewegen in de buitenruimte en daarbij hun motorische vaardigheden laten ontwikkelen? Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kreeg zo'n 150 ideeën uit het hele land. StuiterGras is gekozen tot winnaar. Het zijn fitnesstrampolines in de grond die eruitzien als gras en dus helemaal opgaan in de omgeving. Leuk om te weten: het is bedacht en uitgetest door een voormalig inwoner van Lisse.
Vorig jaar heeft de gemeenteraad het 'Meerjarenprogramma sporten, bewegen en spelen' vastgesteld. Daarin staat dat de gemeente de openbare ruimte beweegvriendelijker wil inrichten, met daarin een sportieve basis voor de jeugd. Zoals wethouder Jeanet van der Laan in dit programma zegt: 'Bewegen en buitenspelen is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind'. Zij is er dan ook verguld mee dat Lisse een van de eerste drie gemeenten is waar StuiterGras wordt aangelegd. Later deze maand opent  Van der Laan het veld in Lisse.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>