Logo lissernieuws.nl
Op de foto met Sint en Piet bij de stoomtreinexpress.
Op de foto met Sint en Piet bij de stoomtreinexpress. (Foto: pr)

Sinterklaasexpress bij Stoomtrein Katwijk Leiden

VALKENBURG ZH - Ook genoten van de aankomst van Sinterklaas per stoomtrein in Apeldoorn?  Laat uw peuter of kleuter de komst van de goedheiligman herbeleven. Zondag 1 december zijn Sinterklaas en een paar trouwe Pieten de gehele dag aanwezig bij Stoomtrein Katwijk Leiden. Hij rijdt vanaf 11.00 uur elk heel uur mee met de stoomtrein. Omdat de Sint de gehele dag aanwezig is, heeft hij voor alle kinderen ruim de tijd en kunnen zij samen op de foto te gaan.

Vanaf het station van Stoomtrein Katwijk Leiden aan de Jan Pellenbargweg 1 te Valkenburg (Katwijk) zullen elk heel uur vanaf 11.00 uur vijf speciale sinterklaasritten worden gereden. Het museum gaat al om 10.30 uur open. Vanwege de wintertijd vertrekt de laatste stoomtrein om 15.00 uur. Er worden geen ritten gereden naar de remise met de dieseltrein met de open groenebakkenwagens. Daarvoor is het nu te koud.

Na de gezellige rit met de boemeltrein lopen Sinterklaas en zijn gevolg naar het lekker verwarmde museum. Ook in het museum nemen Sint en Pieten ruim de tijd voor elk kind. Dat is vooral ook heel fijn voor de allerjongste kinderen. Zij kunnen dan eerst even wennen, want zij vinden het meestal heel spannend, zo'n ontmoeting met Sinterklaas! Het resultaat is dan altijd een leuke groepsfoto ter herinnering aan deze ontmoeting. In het museum kunnen de kinderen ook lekker spelen tussen de treinen. Met één druk op de knop gaan miniatuurtreinen in de diorama's rijden en er zijn ook twee modelbanen waar ze zelf mee aan de slag kunnen gaan. Succes verzekerd.

Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee naar binnen. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 8 euro voor het kartonnen treinkaartje dat ook geldig is in het museum. Papa en mama of opa en oma betalen 10 euro. De kaartjes zijn de gehele dag geldig.

Meer berichten