Na 45 jaar stopt Piet Boot als fysiotherapeut. Op 12 december is er een afscheidsreceptie.
Na 45 jaar stopt Piet Boot als fysiotherapeut. Op 12 december is er een afscheidsreceptie. Foto: A. in 't Veld

Fysiotherapeut Piet Boot gaat met pensioen

Algemeen

Na zo'n 45 jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben gaat Piet Boot per 1 januari met pensioen. Dit betekent dat hij fysiopraktijk Boot en Broersen in de Poelpolder gaat verlaten. De naam van de praktijk blijft overigens zoals die is. Op 12 december kunnen de vele relaties en bekenden van Piet hem het beste voor de toekomst wensen tijdens een afscheidsbijeenkomst van 17.00 tot 19.00 uur in de praktijk.

Door Arie in 't Veld

In zijn loopbaan heeft Piet alle aspecten van de fysiotherapie meegemaakt. Van masseren tot manuele therapie, van sportbegeleiding tot begeleiden van mensen met COPD. Boot zegt dat er in de afgelopen 45 jaar enorm veel op zijn vakgebied is veranderd. De maatschappelijke positie van de fysiotherapie zoals door overheid en verzekeraars werd bepaald, maakten volgens Piet de mogelijkheden om het vak te ontwikkelen niet makkelijk. "Met een eigen praktijk zou dat in elk geval beter kunnen. En zo gebeurde uiteindelijk." Van 1987 tot 1991 heeft Piet zich bijzonder ingezet in de Vereniging van Medewerkers Fysiotherapeuten in een vrijgevestigde praktijk om het voor zo'n 1500 collega's in Nederland mogelijk te maken een eigen praktijk te starten. "Toen dat project geslaagd was kon ik, samen met collega Fred Broersen, de praktijk beginnen waarvan ik nu afscheid ga nemen. We begonnen op 1 oktober 1991 aan de Vennestraat, boven het gebouw van Openbare Werken, waar nu de Meerlanden gevestigd is. Op 1 januari 1993 gingen we naar het nieuwe pand aan de Vivaldistraat 67a."

Groeien
Als jonge ondernemer moest er veel gebeuren om de praktijk op te bouwen. Heel hard werken en vooral kwaliteit leveren. De patiënt stond en staat altijd centraal. "In al die jaren is ook de praktijk flink gegroeid. We begonnen met vier kamers en een balie waar we steeds naar toe moesten hollen als zich iemand meldde, omdat er nog geen personeel was. Nu ligt dat allemaal anders. We hebben veertien kamers en twee grote sportzalen met de modernste apparatuur." Werd de eerste nieuwbouw in 1993 in gebruik genomen, in 1994, 2000, 2008 en 2012 werd het gebouw in stappen uitgebreid, zodat het geschikt zou zijn om de inmiddels verbrede doelstelling te kunnen realiseren. "Tijd, aandacht en de best mogelijke behandeling vormen de basis voor succes, mede waardoor het bedrijf flink is uitgebreid qua medewerkers en ook qua vierkante meters. Mark Batenburg, thans ook lid van de maatschap, kwam in 2002 in dienst. En daarna volgde er een hele reeks medewerkers. Allen gespecialiseerd opgeleid en als het even kan op masterniveau. Op die manier kwamen alle bestaande disciplines van de fysiotherapie onder één dak in de praktijk."

Vrijwilligerswerk
De scheidende therapeut heeft nog geen vastomlijnde plannen voor de toekomst waarin hij over veel tijd gaat beschikken. "De eerste paar maanden even alles laten bezinken en daarna zijn er allerlei zaken die m'n belangstelling hebben. Denk aan vrijwilligerswerk, fietsmaatjes, tennis, betrokken bij de FC Lisse, de kleindochters, fietstochten maken, reizen en wellicht nog eens inspringen in de praktijk."

Uit de krant