Meneer Montagne koestert de 100-jarige fles whisky. Een soortgelijke fles werd geveild voor ruim 310.000 euro!
Meneer Montagne koestert de 100-jarige fles whisky. Een soortgelijke fles werd geveild voor ruim 310.000 euro! Foto: pr

Bijzondere 'ontmoeting' voor 100-jarige Marius Montagne

Algemeen

Sassenheim - De 100-jarige Marius Montagne uit Lisse beleefde vorige week dinsdag een bijzondere dag in Sassenheim.

Eigenlijk begon dit verhaal een jaar geleden. Montagne was toen op bezoek bij Scotch Whisky International in Sassenheim. Bij een rondleiding door de whiskykluis aldaar zag hij in een van de stellingen een fles staan uit zijn geboortejaar. Het ging om een fles uit 1919 van de Springbank distilleerderij. "Volgend jaar worden wij allebei 100", zei de kwieke meneer Montagne ruim een jaar geleden.

Afgelopen september bereikte hij de mijlpaal van 100 jaar en Scotch Whisky International was dit niet vergeten. Dus werd de jubilaris uitgenodigd om zijn verjaardag nog een keer te vieren. Zonder een glaasje whisky. "Want ik drink eigenlijk niet meer."
Uiteraard ging meneer Montagne ook nog op de foto met de fles uit zijn geboortejaar. "Een zeer waardevolle, bijzondere fles whisky", aldus Nathalie Verkleij van Scotch Whisky International. "Hij is net na de Eerste Wereldoorlog gedistilleerd. In die tijd waren grondstoffen zoals gerst erg schaars en dat die gebruikt zijn om whisky te maken, is heel bijzonder!"
Onlangs werd eenzelfde fles geveild door Sotheby's in London voor ruim € 310.000! Goed vasthouden dus, meneer Montagne!

Uit de krant