Lezing over de Bollenstreek in Museum de Zwarte Tulp | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pixabay

Lezing over de Bollenstreek in Museum de Zwarte Tulp

De Hillegomse schrijfster Marca Bultink geeft woensdag 27 november vanaf 20.00 uur een lezing over de Bollenstreek, het landschap en erfgoed van de bloembollencultuur in Museum de Zwarte Tulp in Lisse.

De lezing is voor iedereen die meer wil weten over de het verhaal van de Bollenstreek en gaat over de bloembollenkwekers, handelaren, families en het bollenerfgoed als bollenschuren, woonhuizen en landschuurtjes die mede het landschap van de Bollenstreek kenmerken.
Marca Bultink is actief op het gebied van cultuurhistorie en landschap van de Duin- en Bollenstreek en heeft ruim vijftien historische publicaties op haar naam staan. De lezing wordt georganiseerd bij de tentoonstelling 'Het Verleden van de Velden, de archeologie van de Duin- en Bollenstreek' die in het museum te zien is.

Kenmerkend erfgoed van de streek
Bijna twee eeuwen bloembollencultuur hebben in de Duin- en Bollenstreek hun sporen nagelaten. Ondernemende families veranderden duinen en bossen in een bloeiend cultuurlandschap. Zij gaven het landschap zowel een economische als toeristische functie. Bloembollenkwekers en -handelaren bouwden bollenschuren en exportbedrijven, maar ook villa's en woonhuizen voor zichzelf en voor hun personeel.
Ook de veilingen, tuinbouwschool en de landschuurtjes horen tot het bollenerfgoed, dat zo karakteristiek is voor de Bollenstreek. In haar lezing gaat Marca in op dit kenmerkende erfgoed voor de Bollenstreek.

Inloop vanaf 19.30 uur met koffie en thee. De lezing begint om 20.00 uur. Toegang is € 8,- p.p. voor toegang museum, lezing en koffie/thee. Aanmelden is niet verplicht maar zou fijn zijn. U kunt een mailtje sturen naar info@museumdezwartetulp.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>