Samenwerking Keukenhof en gemeente zorgt voor kleurrijke entree van Lisse | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Bart Siemerink en Lies Spruit leggen de laatste hand aan de beplanting van de rotonde.
Bart Siemerink en Lies Spruit leggen de laatste hand aan de beplanting van de rotonde. (Foto: pr)
Keukenhof

Samenwerking Keukenhof en gemeente zorgt voor kleurrijke entree van Lisse

Keukenhof plant duizenden bollen op de drie rotondes langs de randweg. De entree van Lisse staat daardoor in het voorjaar prachtig in bloei. Lies Spruit, burgemeester van Lisse, en Bart Siemerink, directeur van Keukenhof, hebben afgelopen maandag de laatste bollen geplant. Het opknappen van de rotondes is een van de acties uit het convenant dat is gesloten tussen Keukenhof en gemeente Lisse.

"Het convenant dat we hebben met Keukenhof bevat afspraken over hoe we samenwerken op grote thema's als duurzaamheid, toerisme en sociaal maatschappelijke thema's", zegt burgemeester Spruit. "Tegelijkertijd staan er ook heel praktische en zichtbare afspraken in. Een daarvan is dat Keukenhof rotondes langs de randweg adopteert en bijdraagt aan het groenonderhoud langs de wegen rondom Keukenhof. De afgelopen dagen is hard gewerkt door Keukenhof en haar vrijwilligers om deze prachtige entrees aan te leggen. Een mooi visitekaartje voor ons dorp!"

Iets terugdoen
"Ik ben blij dat we vanuit Keukenhof investeren in het opknappen van de rotondes", geeft Bart Siemerink, directeur van Keukenhof, aan. "We zijn trots op de Bollenstreek en dat laten we graag zien. Daarom leveren we een bijdrage aan het verfraaien van de aanrijdroutes naar de gemeente. Door de rotondes op onze kosten op te knappen, doen we iets terug voor Lisse."

Begin november is een start gemaakt met het opnieuw inrichten van de rotondes. Bij de inrichting ervan wordt rekening gehouden met het oorspronkelijke landschap in de regio. De rotonde bij de Nachtegaal staat op een plek die van oorsprong duingebied was. Daarop zijn grove dennen en helmgras geplant. De overige rotondes krijgen een landgoeduitstraling met donkergroene beplanting. In het voorjaar staan de rotondes prachtig in bloei.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>