De kerstman bezoekt Kasteel Keukenhof op woensdag 18 december.
De kerstman bezoekt Kasteel Keukenhof op woensdag 18 december. Foto: pr

De lichtjes op Landgoed Keukenhof worden bijna ontstoken!

Activiteiten Keukenhof

Landgoed Keukenhof wordt in de maand december in kerstsfeer gebracht met kerstbomen, planten en bloemarrangementen. Vanaf 11 december 2019 tot en met 5 januari 2020 is het landgoed gehuld in kerstsfeer en worden er diverse evenementen georganiseerd.

Een belangrijke datum hierbij is woensdag 11 december: om 16.30 uur worden de lichtjes van de grote kerstboom ontstoken. Kinderen zijn van harte welkom te helpen en na afloop is er warme chocolademelk. Voorafgaand kun je je ook al vermaken, want bij NME de Groene Bol kun je tussen 13.00 en 16.30 uur een voerslinger maken voor vogels. In de winter kunnen vogels wel wat extra voer gebruiken en jij kan ze helpen!

Bekijk het versierde kasteel van binnen
Op zaterdag 14 december kun je de versierde begane grond van Kasteel Keukenhof bekijken. Het kasteel is geopend van 11.00 tot 16.00 uur. In de verschillende ruimtes staan gidsen die wat vertellen over de ruimte. Entree is gratis. Buiten kun je een huifkartocht maken en genieten van livekerstmuziek onder het genot van warme chocolademelk en geroosterde marshmallows. Om 11.30 en 12.30 uur zingen de Tulipsingers uit Lisse en om 14.00 en 15.00 uur zingen de Amstel River Singers uit Amstelveen.

Op deze zaterdag zou normaal gesproken ook de Herdertjestocht op het landgoed plaatsvinden. Deze gaat echter niet door. De Raad van Kerken heeft te weinig spelers/vrijwilligers en kan daardoor het evenement niet veilig en naar behoren opzetten. De organisatie betreurt het ten zeerste, maar heeft ondanks grote inspanningen niet genoeg vrijwilligers weten te enthousiasmeren om mee te doen. De raad hoopt dat de tocht volgend jaar wel weer door kan gaan. 

De kerstman komt
De kerstman komt woensdag 18 december van 13.00 tot 17.00 uur naar Kasteel Keukenhof en nodigt alle kinderen uit om langs te komen. Aanmelding is verplicht via de website www.kasteelkeukenhof.nl. Bij NME de Groene Bol kun je een voerslinger voor vogels maken.

Samenwerking met Wellant College
Ook dit jaar is het Wellant College actief op Landgoed Keukenhof. Dertig studenten MBO Bloem, Groen & Styling versieren op 11 en 12 december samen met Keukenhof het kasteel.

Uit de krant