Meerlanden en gemeente Lisse sluiten overeenkomst beheer openbare ruimte | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Meerlanden blijft binnen de gemeente onder meer verantwoordelijk voor de afvalinzameling en de gladheidsbestrijding.
Meerlanden blijft binnen de gemeente onder meer verantwoordelijk voor de afvalinzameling en de gladheidsbestrijding. (Foto: pr)

Meerlanden en gemeente Lisse sluiten overeenkomst beheer openbare ruimte

De gemeente Lisse en Meerlanden zijn tot een overeenkomst gekomen over het beheer en de uitvoering van de taken in de openbare ruimte. Hierin staat dat de gemeente de taken én een deel van de betreffende uitvoerende medewerkers overneemt van Meerlanden. De technische uitwerking hiervan vindt de komende weken plaats.

De gemeente gaat in 2020 een aantal taken in het beheer en onderhoud van de openbare ruimte zelf uitvoeren. Daarbij neemt Lisse zo veel mogelijk uitvoerende medewerkers in dienst. Meerlanden kijkt samen met haar medewerkers in de staf, het management en de ondersteuning binnen de eigen organisatie naar een andere passende functie.

Betrokken mensen
"We zijn blij dat we samen met Meerlanden tot een overeenkomst zijn gekomen die ook voor medewerkers op een nette manier uitpakt", licht wethouder Kees van der Zwet toe. "We weten dat veel van deze medewerkers zich de afgelopen jaren intensief hebben ingezet voor Lisse. Het doet ons goed dat we deze betrokken mensen voor onze gemeente kunnen behouden."

Serviceteam
Afgelopen april koos het college ervoor om de groenvoorziening en meldingen onder te brengen bij het serviceteam van HLTsamen en de Maregroep. Dit serviceteam kan straks snel reageren op meldingen en weet wat er speelt in de wijken. Zo kan Lisse beter aansluiten op de wensen en behoeften van inwoners. Meerlanden blijft verantwoordelijk voor de afvalinzameling en enkele andere taken (waaronder straatvegen en gladheidsbestrijding).

Aflopen contract
Het contract met Meerlanden liep af op 1 juli 2019. Dit was in 2018 aanleiding om opnieuw te bekijken op welke wijze Lisse de uitvoerende taken van het (dagelijks) beheer van de buitenruimte en afvalbeheer wilde organiseren. De gemeente heeft gekeken naar de doelstellingen van Lisse in de buitenruimte (Toekomstvisie Lisse 2030), de trends uit de samenleving en de ontwikkelingen op het vakgebied. De uitkomst was dat, onder andere, het afvalbeheer bij Meerlanden blijft.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>