Da Capo trapt 2020 muzikaal af | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Da Capo gaf op de eerste zondag van januari traditiegetrouw het nieuwjaarsconcert.
Da Capo gaf op de eerste zondag van januari traditiegetrouw het nieuwjaarsconcert. (Foto: pr)

Da Capo trapt 2020 muzikaal af

Zoals elk jaar opent Da Capo het muzikale jaar op de eerste zondag van januari met het traditionele nieuwjaarsconcert. Dit werd net als in 2019 verzorgd door alle drie de muzikale afdelingen van Da Capo, namelijk Jong Da Capo, de Show en Marchingband en de Harmonie.

De grote zaal van 't Speelkwartier zat overvol en na het welkomstwoord van vicevoorzitter Marco Kleijhorst werd het concert geopend door Jong Da capo. De groei van het opleidingsorkest heeft zich ook het afgelopen jaar doorgezet en het aantal leerlingen loopt nog steeds op. De inspanningen om de jeugd van Lisse kennis te laten maken met muziek door gastlessen op basisscholen te organiseren werpen dus hun vruchten af.
Jong Da Capo speelde nummers als: "Alle krabbetjes", "House Party", het inmiddels bekende "Hey Broer", "Rock It" en "Trompetjes blaas". Na dit laatste nummer werd de jeugd aangevuld met de Show en Marchingband om gezamenlijk "Lions Fanfare" te spelen. Daarna volgde het eigen repertoire van de SMB, met marsen als "Abschied", Army of the Nile"en "Queensman", maar ook met lichtere nummers als "Somewere". Ook lichtte de Show en Marchingband een tipje van de sluier op door een stuk uit de nieuwe taptoeshow te spelen, onder de werktitel: "Fly part 1".
Als laatste stond de Harmonie geprogrammeerd, zij startten met "Conquest of Paradise" van Vangelis, gevolgd door "Victory" van Rossano en tot slot werd "Victory" van Rossano Galante ten gehore gebracht.

Uiteraard werden ook de jubilarissen gedecoreerd, dit jaar waren dat Freek Vertuin van de SMB (12½ jaar) en Jorine Vermeij van de Harmonie (25 jaar). Na jaren van afwezigheid is ook de Vrijwilliger van het Jaar weer in ere hersteld. Leden konden iemand voordragen en de eerste die de eer te beurt viel was Willem van Noort. Voor hem was er een oorkonde en een pluim voor het vele werk dat hij verricht voor Da Capo. Vanuit het bestuur is er ook aandacht gegeven aan een andere vrijwilliger, namelijk Christa Segers, die zich - hoewel haar gezondheid het niet altijd toelaat - toch volledig inzet voor met name de jeugdafdeling. Uiteindelijk werd het concert afgesloten met een gezamenlijk stuk.

2020 is een jubileumjaar, Da Capo bestaat namelijk 25 jaar. Dit zal natuurlijk niet geruisloos voorbijgaan, de voorbereidingen zijn in volle gang. Jong Da Capo heeft inmiddels een aantal vaste optredens op de kalender en het aantal optredens breidt zich uit. Zo zal Jong Da Capo aanwezig zijn bij de opening van de Lenteflora.
De Show en Marchingband zal medio 2020 een nieuwe taptoeshow naar de velden brengen en is druk met de voorbereidingen, ook voor hen staan er al diverse optredens op de kalender. De Harmonie tenslotte heeft ook een volle agenda, zoals een uitwisselingsconcert en het inmiddels traditionele picknickconcert in het Mondriaanpark. Na het slotwoord van de vicevoorzitter werden er nog de nodige nieuwjaarswensen uitgewisseld

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>