Bibliotheek Bollenstreek stelt voorlezen centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Bibliotheek Bollenstreek stelt voorlezen centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 22 januari tot en met 1 februari! Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Gedurende de campagneperiode zijn er in het hele land allerlei voorleesactiviteiten. Ook Bibliotheek Bollenstreek organiseert leuke activiteiten voor peuters en kleuters.

Voorlezen maakt je leuker! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren ze hoe een zin opgebouwd is en wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot. Er zijn nog meer voordelen van het (voor)lezen, zoals een beter begrip van de wereld om je heen en het aanhalen van de band tussen (groot)ouder en kind. Ook de VoorleesExpress van de Bibliotheek Bollenstreek erkent het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Vrijwilligers richten zich daarbij specifiek op diegenen die moeite hebben met taal.  

Dans en speel mee met Moppereend 
Het boek Moppereend is door een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2020. Een mopperboek om vrolijk van te worden! Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste... dat vindt zij. Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen en in samenwerking met de Bibliotheek Bollenstreek heeft gezelschap SterKKK dit jaar een niet te missen, interactieve dans- en theaterworkshop voor peuters en kleuters ontwikkeld rondom het verhaal van Moppereend. Het accent ligt hierbij op het inleven en uitbeelden van emoties. De kinderen verbeelden wat de dieren uit het verhaal leuk vinden om te doen, maar ook waar ze blij en boos van worden. In alle vestigingen van Bibliotheek Bollenstreek is een workshop te volgen. Meld je aan en doe mee! Kijk op onze website waar en wanneer er een workshop bij jou in de bibliotheek is: www.bibliotheekbollenstreek.nl. Maak je kind gratis lid van de bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen en ontvang een gratis voorleesknuffeltje.

Nationale Voorleesdagen 22 januari t/m 1 februari 
Kosten dans- en theaterworkshop: € 2,50 leden | € 3,50 niet-leden 
Kaartjes en aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl 
Meer informatie over de VoorleesExpress vind je ook op bovenstaande website. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>