Ben jij je lange haar beu? Doneer het dan aan Stichting Haarwensen.
Ben jij je lange haar beu? Doneer het dan aan Stichting Haarwensen. Foto: pr

Goed voornemen: doneer je lange haar voor een kinderpruik

Algemeen Goede doelen

Klaar met je lange haar? Doneer het voor een kinderpruik op Wereldkankerdag (4 februari 2020) tussen 13-17 uur bij Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep.

Per jaar verliezen zo'n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Een haarwerk kan ervoor zorgen dat dit kind zich in elk geval aan de buitenkant niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Stichting Haarwensen maakt voor deze kinderen pruiken met echt haar. Wil jij jouw haar hieraan doneren? Tijdens Wereldkankerdag op 4 februari, tussen 13:00 – 17:00 staan bij Adamas kappers klaar om je lange lokken te knippen en je een gratis nieuwe coupe te geven.

Demi is blij met haar pruik
"Hallo ik ben Demi en ik ben 18 jaar oud. Dit jaar heb ik mijn derde haarwerk gekregen. Ik heb namelijk Alopecia sinds ik klein ben waardoor mijn haar uitvalt. Zoals altijd is hij weer supermooi! Mijn eigen haar is heel erg donker geworden, dus ik heb ook een wat donkerder haarwerk gekozen. Ik wil Stichting Haarwensen en natuurlijk alle donateurs ontzettend erg bedanken voor alles!"

Maak met jouw staart een ander blij
Verleden jaar konden wij stichting Haarwensen blij maken met 12 staarten. Zit jouw staart (minimaal 30 cm en niet geverfd) daar dit jaar ook bij? Kom dan op Wereldkankerdag, 4 februari naar het Adamas Inloophuis, Eugenie Previnaireweg 61, Nieuw-Vennep. Knippen gebeurt tussen 13 en 17 uur.
Aanmelden en meer info: www.adamas-inloophuis.nl/doneerjehaar, voor meest gestelde vragen: www.haarwensen.nl/faq.

Over het Adamas Inloophuis
Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300.000,- nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.

Uit de krant