Meer sociale woningbouw in afrondende fase Waterkanten | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Peter Klink (Vorm/vof De Waterkanten), Jeanet van der Laan en Jolanda de Vries van Stek.
Peter Klink (Vorm/vof De Waterkanten), Jeanet van der Laan en Jolanda de Vries van Stek. (Foto: Arie in 't Veld)

Meer sociale woningbouw in afrondende fase Waterkanten

Er komen meer sociale woningen in de laatste bouwfase van het immense project De Waterkanten. Het gemeentebestuur, ontwikkelaar Vorm en woningcorporatie Stek hebben overeenstemming bereikt over het voortzetten van het project, nadat in een eerder stadium Vorm bekendmaakte dat het in financieel opzicht allemaal onhaalbaar leek.

Door Arie in 't Veld

"Aanvankelijk stonden er twee woontorens in het project gepland, maar dat is er één geworden van ongeveer acht verdiepingen. Het idee van ondergronds parkeren wordt losgelaten, omdat dit te kostbaar is en we er toch gezamenlijk uit wilden komen," aldus Peter Klink van ontwikkelaar Vorm. "Ook langs de Ringvaart gaat het nodige gebeuren. Nu staan er nog twee flats, maar op die plek komen 40 eengezinswoningen, zowel geschakeld als twee-onder-een-kap met koopprijzen van ongeveer vier ton. In het oorspronkelijke plan waren hier dure appartementen getekend."

Wethouder Jeanet van der Laan zegt dat er inderdaad niet wordt gebouwd voor de dikke portemonnee. "Het gaat zelfs om 45 procent sociale woningbouw in het project, waardoor het voor een grotere groep bereikbaar wordt. Het zet de doorstroming in gang."

Jolanda de Vries van Stek zegt over het vernieuwde plan dat er 74 sociale woningen in de toren aan de Oranjelaan komen. "Uiteraard komen die ten goede aan de lijst woningzoekenden die overigens wel deel uitmaakt van het regionale woonruimteverdelingssysteem."

Volgens wethouder Van der Laan zijn er belangrijke stappen genomen en mede door dit plan kan ontwikkelaar Vorm meegaan omdat er geen geld bijgelegd hoeft te worden, hetgeen de ontwikkelaar ook niet zou doen. "In goed overleg tussen de drie partijen is het oorspronkelijke plan nu bijgesteld. We hopen dat nadat de procedures doorlopen zijn er volgend jaar met de bouw gestart kan worden. Het vernieuwde plan moet overigens ook nog onder de aandacht van de gemeenteraad gebracht worden, maar die is al geïnformeerd en er zijn wat dat betreft geen moeilijkheden te verwachten", aldus Van der Laan.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>