Vrijwilligers gehuldigd tijdens nieuwjaarsreceptie gemeente Lisse | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Het team van de Volksuniversiteit met rechts Peter Groeneveld die ook vrijwilliger van het jaar werd. | Foto: Arie in 't Veld
Het team van de Volksuniversiteit met rechts Peter Groeneveld die ook vrijwilliger van het jaar werd. | Foto: Arie in 't Veld (Foto: A. in 't Veld)

Vrijwilligers gehuldigd tijdens nieuwjaarsreceptie gemeente Lisse

Traditiegetrouw werden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst enkele Lissers gehuldigd omdat ze actief zijn op het vrijwilligersfront.

Door Arie in 't Veld

Wethouder Jolanda Langeveld sprak Peter Groeneveld toe die de grote animator is van het 'creatief atelier'. Dit atelier is opgezet om mensen met een GGZ-achtergrond op een positieve en creatieve wijze een zinvolle dagbesteding te bieden. Peter Groeneveld leidt al meer dan 10 jaar vrijwillig een groep, waarbij met de tiffany-glastechniek mooie werken worden gemaakt. Daarbij biedt hij een luisterend oor en een veilige plek. De onderscheiding bestaat uit een bronzen penning, een oorkonde en een cheque van 100 euro om te investeren in het initiatief. Groeneveld is ook docent bij de Volksuniversiteit en won daardoor nog een keer. Want de vrijwilligersprijs voor groepen ging naar het team van de Volksuniversiteit.

Volgens wethouder Jeanet van der Laan wordt de gehele organisatie geroemd vanwege de veelheid aan activiteiten door de jaren heen. De Volksuniversiteit Lisse is uitgegroeid tot een succesvolle organisatie, die zorgt voor een gevarieerd programma met 200 items, waaraan ieder jaar weer een zeer groot aantal mensen deelneemt. De prijs bestaat uit een oorkonde en investeringscheque van 500 euro.

De vrijwilligersprijzen worden jaarlijks toegekend aan een persoon en groep personen die zich langdurig belangeloos en op zeer uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Lissese gemeenschap. Inwoners konden mensen nomineren voor de prijzen. Voor de individuele prijs werden 3 personen genomineerd, voor de groepsprijs kreeg de gemeente 1 aanmelding. De jeugdprijs had geen genomineerden en werd opnieuw niet uitgereikt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>