Meer bollen planten op Keukenhof vanwege warme winters | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De Keukenhof.
De Keukenhof. (Foto: pr)

Meer bollen planten op Keukenhof vanwege warme winters

De warme winters van de laatste jaren zorgen bij Keukenhof voor de nodige kopzorgen. Doordat veel bollen door het relatief warme weer al vroeg in bloei staan, moet het park maatregelen nemen om ook bezoekers die in mei nog komen niet teleur te stellen. Ook zij moeten nog kunnen genieten van een bloeiende bloemententoonstelling.

Dat vertelt Keukenhof-directeur Bart Siemerink in een interview met NU.nl. De warmere winters, die vaak een grillig verloop kennen met soms ineens een forse kouperiode, hebben ervoor gezorgd dat de veertig hoveniers van het park tegenwoordig 30 procent meer bollen moeten planten in drie maanden tijd. Zij planten de bollen onder meer in lagen, zodat een veld een langere bloeiperiode heeft.

Mocht het onverhoopt ineens heel koud worden in februari, dan zijn er in ieder geval meer krokussen geplant die beter bestand zijn tegen vorst. "Maar als het daarentegen een warme februarimaand wordt, zijn die krokussen alweer uitgebloeid als het park opent", zo schetst Siemerink tegenover NU.nl. Het park bepaalt de openingsperiode altijd al twee jaar van tevoren. Dit jaar is Keukenhof geopend van 21 maart t/m 10 mei. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>