'Onbetaalbare herinneringen dankzij deze twee stichtingen' | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Kees Veldboer (links) en Anneke de Boer namen voor hun stichtingen de cheques in ontvangst van Ageeth van der Poll en zonen.
Kees Veldboer (links) en Anneke de Boer namen voor hun stichtingen de cheques in ontvangst van Ageeth van der Poll en zonen. (Foto: Sven van der Vlugt)

'Onbetaalbare herinneringen dankzij deze twee stichtingen'

Stichting Ambulance Wens en Stichting Droomdag hebben woensdagmiddag op het Lisser gemeentehuis beide een mooie cheque in ontvangst mogen nemen van 1500 euro. HLTsamen-medewerker Ageeth van der Poll is de initiatiefnemer van de donatieactie en het geld is bijeengezameld door medewerkers van HLTsamen, Iveco Schouten Amsterdam en Utrecht. Tijdens de uitvaart van Ageeths man Ed van der Poll hebben familie en vrienden ook gedoneerd. Ageeth is de stichtingen dankbaar dat ze dankzij hun inspanningen nu onbetaalbare, mooie herinneringen heeft.

Voorafgaand aan deze actie had Ageeth een bijzonder heftige en zware periode. Ruim een jaar geleden kreeg haar man Ed, ook vader van Jim en Jack, een zeer zeldzame en ongeneeslijke vorm van melanoomkanker in zijn zenuwstelsel. Zoals iedereen kan begrijpen zakte bij dat nieuws voor het gezin de grond onder hun voeten vandaan. Het afgelopen jaar hebben ze de kracht gehaald door het leven met heel veel liefde en humor te benaderen en zoveel mogelijk tijd als gezin door te brengen in Hillegom, hun woonplaats. Hoewel Ed enorm gevochten heeft, moest hij helaas op 23 juli de ongelijke strijd opgeven.

Onbetaalbare herinneringen
In zo'n intense tijd was het bijzonder om te merken dat er veel lieve, fijne mensen om hen heen stonden en dat er veel werd meegeleefd. Ook vanuit de betrokken werkgevers, HLTsamen en Iveco Schouten is er veel aandacht geweest. Ageeth: "We hebben mogen ervaren dat het afgelopen jaar bijzondere momenten en dingen op ons pad kwamen. Dit gaf ons positieve energie. Energie die we nodig hadden om door te kunnen gaan. We hebben in maart 2019 een geweldige Droomdag met het gezin mogen beleven. Deze dag is mogelijk gemaakt door Stichting Droomdag. Een organisatie die zorgt dat gezinnen waarvan een ouder ongeneeslijk ziek is een onvergetelijke dag beleven. Wij zijn ontzettend in de watten gelegd en hebben hier onbetaalbare en prachtige herinneringen aan. In zo'n moeilijke tijd is het heel waardevol om als gezin niet met de ziekte bezig te zijn, maar met genieten van en met elkaar. Zowel tijdens de Droomdag en later tijdens de diploma-uitreiking van mijn oudste zoon hebben we gebruik gemaakt van Stichting Ambulance Wens. Zij zorgen, geheel vrijwillig, ervoor dat iemand liggend toch nog ergens naar toe kan. Stichting Ambulance Wens geeft de gelegenheid om wel met de juiste begeleiding een wens uit te laten komen. Wij zijn dan ook heel dankbaar dat we er gebruik van hebben kunnen maken. Ed kon daardoor bij de diploma-uitreiking zijn daarnaast hebben ze gezorgd dat hij tijdens de Droomdag op een fijne manier werd vervoerd. Het voelt goed om door deze donatie-actie iets terug te doen voor deze organisaties. Zij hebben ons zeer dierbare en onbetaalbare herinneringen gegeven."

Ageeth wilde de cheques voor beide stichtingen graag op 22 januari (Eds geboortedag, hij zou 51 zijn geworden) overhandigen. Van Stichting Ambulance Wens was hiervoor directeur Kees Veldboer aanwezig en namens Stichting Droomdag  directeur Anneke de Boer. Samen met zonen Jim en Jack kon Ageeth beide stichtingen van een mooi bedrag voorzien.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>