Sociaal Team treedt meer naar buiten | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Het sociaal team is er voor de inwoners die problemen hebben.
Het sociaal team is er voor de inwoners die problemen hebben. (Foto: Arie in 't Veld)

Sociaal Team treedt meer naar buiten

Lisse heeft al enige tijd een sociaal team, maar dit is niet breed genoeg bekend. Wethouder Jolanda Langeveld zegt dat het team nu meer naar buiten wil treden.

Door Arie in 't Veld

"Eind vorig jaar kwam in het college het armoedebeleid in Lisse aan de orde. De vraag was of er op dit gebied wel voldoende wordt gedaan voor het welzijn van de inwoners. Dan gaat het om het ondersteunen en begeleiden van mensen met diverse problemen. Bijvoorbeeld dat men de huur niet meer kan betalen en uitzetting dreigt. Dan gaan we erop af om te bekijken hoe we kunnen helpen. Liefst in een zo vroeg mogelijk stadium."

Volgens Langeveld is het niet ernstig gesteld met de armoede in Lisse, maar is wel duidelijk dat veel mensen worstelen met hun inkomen. "Het sociaal team tracht ze te ondersteunen. In dat team heeft onder andere het maatschappelijk werk zitting, alsook Jeugd en Gezin, Stichting Mee, de ISD, Stek, en een vertegenwoordiger van WelzijnsKompas. Veel vragen die bij de mensen leven kunnen worden behandeld bij het Lokaal Loket dat op werkdagen bereikbaar is. We trachten dan zoveel mogelijk zelf op te lossen, doch soms moeten we naar een andere instantie doorverwijzen om het gewenste resultaat te bereiken."

Coördinator Doortje Schroevers onderstreept dat bij het Lokaal Loket er is voor alle inwoners met vragen over zorg, welzijn, inkomen, huurschulden of uitkeringen die niet goed verlopen. De mensen van het team houden contact met elkaar voor eventueel aanvullende informatie of om maatregelen voor te stellen. "De kracht van dit team is de samenwerking tussen verschillende instanties. We gaan naast de mensen staan om mee te helpen hun problemen op te lossen en ze weer de regie over zichzelf in handen te geven. De medewerkers van het Lokaal Loket denken met hen mee om deze vraag op te lossen."

Men kan op werkdagen van 09.00-12.00 uur terecht bij het Lokaal Loket in het gemeentehuis. Dit kan zonder afspraak. Lukt het niet het Lokaal Loket te bezoeken tijdens de openingsuren, dan kan per e-mail een afspraak worden gemaakt. Mail hiervoor naar lokaalloket-lisse@hltsamen.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>