Nieuwe reeks Verhalentafel NIET in de ochtend, maar vanaf 14 uur | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl

Nieuwe reeks Verhalentafel NIET in de ochtend, maar vanaf 14 uur

Er komt een nieuwe serie van de Verhalentafel in Lisse. Vanaf 5 februari vindt er steeds op de eerste woensdag van de maand een bijeenkomst plaats bij de VOL in de Vergulde Zwaan, Eerste Havendwarsstraat 4. Maar niet zoals eerder gemeld is om 10.00 uur. De bijeenkomsten zijn 's middags van 14.00 tot 16.00 uur. 

In de afgelopen tijd hebben al veel mensen er blijk van gegeven graag over zaken van vroeger te vertellen en daar ook graag naar te luisteren. Iedereen die het leuk vindt om zijn of haar verhalen over vroeger met anderen te delen is van harte welkom. In principe bestaat de Verhalentafel uit tien bijeenkomsten, waarbij de deelnemers elkaar verhalen en herinneringen vertellen over het alledaagse leven van vroeger in hun dorp of stad. Als je het bij Lisse houdt kan het al gauw gaan over het werken in de bloembollenteelt of -export. Maar natuurlijk zijn er veel meer wetenswaardigheden die onder de aandacht kunnen worden gebracht. Er ligt ook een voorstel om een keer over de oorlogsjaren te praten in het kader van 75 jaar bevrijding. En verder de belevenissen rond de tram, de betrekkingen die Lissers in het dorp hadden en bijvoorbeeld het leven in bepaalde wijken.
Deelnemers kunnen oude voorwerpen en foto's meenemen als ze dat leuk vinden. De bedoeling is dat van elke Verhalentafel een verslag wordt gemaakt, zodat deze stukjes geschiedenis behouden blijven. Zo blijven de mooie verhalen van toen bewaard. Natuurlijk staat de koffie klaar. De eerste Verhalentafel is op 5 februari om 14.00 uur. Toegang gratis. Wel even van tevoren aanmelden bij het secretariaat van de Vereniging Oud Lisse: info@oudlisse.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>