Gratis gebitscheck honden en katten in Hillegom en Nieuw-Vennep | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Honden en katten krijgen niet vanzelf een schoon gebit. Tandenpoetsen is belangrijk, maar veel huisdiereigenaren beginnen daar niet aan.
Honden en katten krijgen niet vanzelf een schoon gebit. Tandenpoetsen is belangrijk, maar veel huisdiereigenaren beginnen daar niet aan. (Foto: pr)

Gratis gebitscheck honden en katten in Hillegom en Nieuw-Vennep

Gebitsproblemen zijn de nummer 1-ziekte bij honden en katten. Toch blijven veel van deze problemen ook in Hillegom en Nieuw-Vennep onontdekt. Tijdens de Maand van het Gebit kunnen alle honden en katten een gratis gebitscheck krijgen bij Sterkliniek Dierenartsen Hillegom en Sterkliniek Dierenartsen Nieuw-Vennep. Omdat huisdiereigenaren de signalen van gebitsproblemen niet altijd herkennen, lopen veel honden en katten ongemerkt rond met pijn in de bek. Dit blijkt uit onderzoek naar gebitsverzorging van huisdieren onder ruim 1.500 huisdiereigenaren.

Februari is uitgeroepen tot de Maand van de Gebitsverzorging. Dit om aandacht te vragen voor het gebit van huisdieren. Daarom geven veel dierenklinieken in Nederland in deze maand een gratis gebitscheck aan alle huisdieren. Ook bij Sterkliniek Dierenartsen Hillegom en Sterkliniek Dierenartsen Nieuw-Vennep zijn honden en katten welkom voor een gratis gebitscheck op Maerten Trompstraat 1-2 in Hillegom en op Händelplein 203 in Nieuw-Vennep.

Vieze adem
Uit onderzoek in opdracht van AniCura, uitgevoerd door het Nationaal Huisdierpanel, blijkt dat 78% van de honden en 62% van de katten, volgens hun baasjes, uit de bek stinken. Slechts 16% merkt dat een dier pijn heeft als hij uit de bek stinkt. "We krijgen hier veel huisdieren binnen die uit hun bek stinken. Dit heeft in 90% van de gevallen te maken met een ontsteking door een slecht gebit. Dit zorgt voor veel ongemak en pijn", zegt Bernadette van den Brink-van Schie, dierenarts en praktijkmanager bij Sterkliniek Dierenartsen Hillegom. Gebitsproblemen worden vaak heel laat ontdekt en dat leidt het in sommige gevallen zelfs tot ziekte. "Een vieze adem is een van de belangrijkste signalen dat er problemen in de mond zijn", aldus van den Brink-van Schie.

Dagelijks tandenpoetsen
De meest voorkomende gebitsproblemen bij huisdieren komen door tandplak. Als dit niet wordt verwijderd, ontwikkelt zich tandsteen en kan het tandvlees ontstoken raken. Van den Brink-van Schie: "Door dagelijks te poetsen voorkom je tandsteen dat vaak alleen nog onder narcose weggehaald kan worden door een dierenarts." Het onderzoek laat verder zien dat het tandenpoetsen van huisdieren geen dagelijkse gewoonte is. 91% van de kattenbezitters doet het nooit. Als voornaamste redenen geven zij op dat de kat dit nooit zou toelaten (51%). Honden komen er iets beter vanaf. Zo geeft 65% van de hondenbezitters aan dat ze nooit de tanden van hun hond poetsen, vooral omdat ze het onzin vinden (27%).

Om aandacht te vragen voor gebitsproblemen verzorgen Sterkliniek Dierenartsen Hillegom en Sterkliniek Dierenartsen Nieuw-Vennep een gratis gebitscheck; zie https://sterkliniekdierenartsenhillegom.nl/.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>