Veel positieve reacties op vragen omgevingsvisie | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pixabay

Veel positieve reacties op vragen omgevingsvisie

De reacties vanuit het dorp over de omgevingsvisie zijn erg positief. Dit meldt wethouder Jolanda Langeveld na de gehouden sessies waarin aan inwoners vragen werden gesteld over hoe ze Lisse ervaren en wat er eventueel nog nodig is om het leefplezier te verhogen.

Door Arie in 't Veld

"Er zijn gesprekken gevoerd in drie sessies, namelijk bij de Poelmarkt, in het centrum en bij FC Lisse. Ambtenaren, het college en raadsleden zijn hiervoor op pad geweest en de respons was erg goed. Zelfs tijdens een voetbalwedstrijd waren de meeste toeschouwers bereid vragen te beantwoorden; soms gingen dan ineens de handen omhoog omdat er gescoord werd. In het centrum werden ook veel moeders aangesproken. Vrijwel steeds waren de reacties positief en nam men de tijd om vragen te beantwoorden. Als rode draad uit die sessies komt overigens vooral tevoorschijn dat men trots is op Lisse en de voorzieningen in het dorp. Met af en toe wat aanmerkingen over het onderwijs en het tekort aan woningen. En passant hebben we ook mensen uit Sassenheim gesproken. Die lieten blijken het in Lisse erg prettig winkelen en verblijven te vinden. Hoe dan ook: vooralsnog hebben we geen grote knelpunten ervaren, maar dat zal moeten blijken wanneer alle gegevens zijn doorgesproken en verwerkt", aldus Langeveld.

In de komende tijd komt er duidelijkheid over de inhoud van de gesprekken en in juni hoopt de gemeente met de inwoners nog dieper op de materie in te gaan. In het najaar zal de gemeente het toekomstbeeld vastleggen in een omgevingsvisie.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>