Lintjesregen bij de brandweer: Van Dongen, Scheurwater, Van der Poll en In 't Veld onderscheiden | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Burgemeester Spruit te midden van de vier Leden in de Orde van Oranje Nassau.
Burgemeester Spruit te midden van de vier Leden in de Orde van Oranje Nassau. (Foto: A. in 't Veld)

Lintjesregen bij de brandweer: Van Dongen, Scheurwater, Van der Poll en In 't Veld onderscheiden

Als ware het de befaamde dag van de lintjesregen, zijn afgelopen vrijdag bij de vrijwillige brandweer van Lisse vier brandweerlieden koninklijk onderscheiden. Dat gebeurde in restaurant De Engel waar de jaarlijkse korpsavond werd gehouden.

Door Arie in 't Veld

De versierselen die horen bij de onderscheidingen Lid in de Orde van Oranje Nassau werden door burgemeester Lies Spruit opgespeld, waarbij ze een kort woord van waardering voor elke brandweervrijwilliger sprak. Het ging om Tim van Dongen die sinds 1996 lid is van de vrijwillige brandweer, Vincent Scheurwater sinds 1997, Henk van der Poll sinds 1998 en Bart in 't Veld sinds 1998.
Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd ook het woord gevoerd door districtscommandant Lilian Weber. Zij schetste de brandweerpost Lisse als een bloeiende post met veel vrijwilligers die ook altijd paraat zijn. Dat vraagt grote waardering, want het is echt niet zo vanzelfsprekend dat ze bij nacht en ontij in de weer zijn. "En dank ook aan de partners, die wel volledig achter dit werk moeten staan. De Lissese brandweer pleegt steeds veel inzet, zoals onlangs bij de grote brand op de Akervoorderlaan met veel steun vanuit de regio. Hun werk heeft indruk gemaakt, gezien een bedankbrief van een van de omwonenden die zei dat de brandweermensen onbetaalbaar zijn."

Familie
Burgemeester Spruit zei trots te zijn op het Lisser brandweerkorps waarvan een aantal leden die avond ook de nodige diploma's en bevorderingen kreeg toebedeeld. "Jullie doen in jullie vrije tijd heel veel voor de gemeenschap. Dank daarvoor en voor het gedegen werk dat wordt verricht." Vervolgens speldde zij de koninklijke versierselen bij de brandweerlieden op, waarvan vrijwel niemand doorhad wat er ging gebeuren, totdat ze wel erg veel familie in de zaal zagen opduiken.
De koninklijke onderscheiding is een terechte waardering voor het werk dat de mensen van de vrijwillige brandweer doen. Dat gaat veel verder dan alleen brand bestrijden of bij een ongeval helpen; de brandweerlieden besteden ook vele avonden aan het volgen van allerlei cursussen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>