EHBO bij (klein)kinderen met officieel certificaat Oranje Kruis | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Wat moet je doen en waar moet je op letten als een kind valt?
Wat moet je doen en waar moet je op letten als een kind valt? (Foto: pr)

EHBO bij (klein)kinderen met officieel certificaat Oranje Kruis

Weet u wat u moet doen als uw (klein)kind een ongelukje krijgt? Marente start de cursus ‘EHBO bij (klein)kinderen’ op maandag 2 maart van 19.30-21.30 uur in Bernardus in Sassenheim. 

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur. Tijdens de cursus wordt ingegaan op kindonveilige situaties, de risico’s en hoe gehandeld moet worden als er een ongeluk(je) gebeurt. Na het volledig doorlopen van de cursus ontvangen deelnemers een officieel erkend certificaat van het Oranje Kruis.

De cursus EHBO bij kinderen wordt geleid door een gediplomeerd verpleegkundige. Elke bijeenkomst bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. U krijgt uitgebreide informatie over uitwendige wonden met geringe en ernstige bloeding, brandwonden, kleine letsels, dierenbeten en insectensteken, ademhalingsstoornissen (zoals verstikking), bewustzijnsstoornissen, vergiftiging, koorts en EHBO-materialen. Daarnaast krijgt u veel praktische tips mee en wordt u attent gemaakt op kindonveilige situaties en de risico’s die hiermee gepaard gaan. Cursisten krijgen een cursusboek mee naar huis, waarin de laatste inzichten op het gebied van EHBO verwerkt zijn. 

Informatie en inschrijving
De cursus start maandag 2 maart. De eerste bijeenkomst is van 19.30-21.30 uur in Bernardus in Sassenheim. Zorg en Zekerheid en Zilveren Kruis vergoeden de cursus geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van uw aanvullende verzekering.
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neemt u dan tijdens kantooruren contact op met de afdeling Ledenservice van Marente via 071 409 32 23 of schrijf u in op www.marente.nl/cursussen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>