Carnaval op de Lenteflora | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Vooral de hyacinten waren goed te ruiken op de Lenteflora.
Vooral de hyacinten waren goed te ruiken op de Lenteflora. (Foto: Arie in 't Veld)

Carnaval op de Lenteflora

Het is een van de warmste winters sinds mensenheugenis. Overal om je heen zie je daarvan de gevolgen in de natuur en Lisse werd dat dit weekend extra onderstreept met de jaarlijkse huisbroeitentoonstelling Lenteflora.

Door Arie in 't Veld

Een evenement dat sinds 1933 wordt georganiseerd en zoetjesaan nog de enige show is op dit gebied. Met alles in zich voor een goed voortbestaan, zoals een enthousiast bestuur, meewerkende kwekers, een enthousiaste groep vrijwilligers, de Hobaho die de accommodatie beschikbaar stelde, vijf bloembindsters en natuurlijk de 75 huisbroeiers.

Voorzitter Ronald van Loon is dan ook erg trots op het bereikte resultaat, en terecht. Door alle deelnemers is een prachtige show neergezet; als je de Hobaho betrad kwam de hyacintengeur je al tegemoet. Een paar meter verderop kwam de bezoeker oog in oog met de resultaten van de huisbroeiers en die resultaten vielen niet tegen. Van Loon zegt dat waar in voorgaande jaren de moeilijkheden zaten bij het (huis)broeien van de bijzondere bolgewassen, dit keer de uitdaging lag bij het in bloei trekken van de tulpen. “Het is een tactische klus geweest, dat diende zich al aan toen de bollen uit de kuil werden gehaald voor de deelnemers en op veel potten al forse spruiten waren te zien. Vooral bij de bijzondere bolgewassen. Dat is dus goed gegaan. Bij de tulpen werd waarschijnlijk te weinig water gegeven, zoals bij de tulp 'Triple A' nodig is. De narcissen stonden er goed bij en ook waren veel deelnemers er in geslaagd goede hyacinten te brengen.” De voorzitter zegt dat ook de kwaliteit van de inzendingen van de professionele broeiers uitstekend was. “Met veel vernieuwing en deelname ook door jongere vakgenoten.” De Lenteflora werd vrijdagavond geopend door Bertijn Prins, de diaken van Noordwijkerhout die op onderhoudende wijze geloof, bloemen en carnaval (het thema van dit jaar) aan elkaar verbond. En hoewel de carnavalsoptocht in het centrum van het dorp zaterdag door de weersomstandigheden geen doorgang kon vinden, was het wel carnaval op de Lenteflora, waaraan ook werd deelgenomen door de basisscholen en het de Don Boscoschool was die de eerste prijs veroverde.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>