Afbeelding
Foto: pr

Duoconcert met zang en cello in Huys Dever

Cultuur

LISSE n In ’t Huys Dever, Heereweg 349A spelen zondag 22 maart Diana van der Bent (zang) en Maya Fridman (cello & zang) om 15.00 uur een duoconcert met stukken uit zowel het (modern) klassieke repertoire als klassiek gezette volksliederen uit onder meer Armenië en Georgië. 

Diana van der Bent
Diana van der Bent begon haar werkzame leven als juriste, maar maakte al snel de stap naar professioneel musicus. Zij studeerde zang aan het conservatorium in Utrecht, waar zij naast onderricht in jazz en gerelateerde stijlen ook een gedegen scholing in klassieke zang ontving.Na haar studie heeft Diana zich ontwikkeld naar een veelzijdig vocaliste met een breed werkveld. Ze nam een duo cd op met jazz contrabassist extraordinaire Harry Emmery, maakte diverse muzikale theatervoorstellingen en is als alt-mezzo sopraan actief bij klassieke concerten.
In 2018 bracht zij haar album Tout finit par des chansons - naar haar gelijknamige muzikale theatervoorstelling (hiermee is zij ook in Dever geweest) - uit op het Utrechtse label TRPTK. Diana is finaliste van het Concours de la chanson Alliançe Francaise 2019.

Maya Fridman
Maya Fridman werd geboren in 1989 in Moskou en speelt sinds haar zesde cello. Haar zoektocht naar nieuwe muziek en experimenten voerde haar naar Amsterdam, waar ze in 2016 cum laude afstudeerde aan het Conservatorium. Fridman is een meestercelliste die alles kan en alles speelt: klassiek, pop, (gothic) rock, folk, jazz, nieuwe muziek of flamenco. Dankzij haar veelzijdigheid en vurige, emotionele manier van spelen zijn er steeds meer componisten die speciaal voor haar stukken schreven.
Zij bracht in 2017 en 2018 vier albums uit op het Utrechtse label TRPTK: The Invisible Link met werk van Alfred Schnittke, Peteris Vasks en Arvo Pärt; Red Velvet met stukken van onder meer Karen Tanaka, Gaspar Cassadó en Kaveh Vares, die het titelstuk speciaal voor Fridman schreef; The Fiery Angel, een bewerking van de gelijknamige opera van Profokiev voor cello en piano en meest recent: Canti d'inizio e fine een indringend werk dat eveneens speciaal voor haar werd geschreven door componist Maxim Shalygin.
Maya is musician-in-residence bij Gaudeamus. In 2018 was ze genomineerd voor de Grachtenfestival Prijs en in 2019 won zij de felbegeerde Dutch Classical Talent Award.
Kaarten kosten € 15,00 - Te bestellen op kasteeldever@gmail.com of 0252- 411430. Zondag 22 maart 2020 om 15.00 uur in ’t Huys Dever, Heereweg 349A, Lisse

Uit de krant