Met het programma maken 60-plussers kennis met verschillende sporten, waarbij ze ook onder de mensen komen. Beweging en sociaal contact dus.
Met het programma maken 60-plussers kennis met verschillende sporten, waarbij ze ook onder de mensen komen. Beweging en sociaal contact dus. Foto: pr

Vitaal Lisse nodigt 60-plussers uit voor tweede gratis fittest

Sport Senioren

Het project Vitaal Lisse is een jaar geleden, op 9 maart 2019, van start gegaan. Aan deze eerste fittest deden 90 deelnemers mee. Daarna zijn 55 deelnemers aan de slag gegaan met het GALM introductieprogramma van 10 weken en het Walking Football bij FC Lisse.

In september 2019 is onder leiding van BroSports gestart met het vervolgprogramma waarbij deelnemers langs de aangesloten sportaanbieders in Lisse gaan om daar de verschillende sporten te beoefenen en ervaren. Naast het bewegen is ook het sociale aspect heel belangrijk. Na elke activiteit is het een gezellig samenzijn onder het genot van een kop koffie of thee. Het vervolgprogramma loopt tot en met de zomer van 2020. Fittest

Tweede fittest
Nu Vitaal Lisse bijna een jaar onderweg is, zal er op zaterdag 4 april 2020 een tweede fittest volgen om de resultaten na het beweegprogramma en het vervolgprogramma te monitoren. Deze fitheidstest zal in sporthal Ter Specke (Spekkelaan 1) plaatsvinden en is gratis voor iedereen vanaf 60 jaar uit Lisse. Aan de hand van enkele eenvoudige oefeningen wordt de algehele fitheid gemeten. Het afnemen van deze testonderdelen duurt ongeveer een uur.

Aanmelden
De 60-plussers kunnen zich op twee manieren voor de fittest aanmelden:
1. Via www.teamsportservice.nl/actueel/nieuws/fittest-lisse/
2. Via 0174 – 244940 en daarbij aangeven dat men zich voor de fittest wil aanmelden.
Een week voor aanvang van de fittest ontvangen zij per brief de definitieve tijd waarop men verwacht wordt. Bij vragen kan men altijd contact opnemen met Team Sportservice Zuid-Holland via 0174-244940.

Vrijwilligers gezocht
Vitaal Lisse zoekt ook vrijwilligers. Wie ouder is dan 30 jaar en het leuk vindt om te ondersteunen tijdens de fittest, kan contact opnemen met Marvin Straver van Team Sportservice Zuid-Holland, via 0174 – 244940 of mstraver@teamsportservice.nl. Er staat een vergoeding tegenover. Ook voor meer informatie over het project Vitaal Lisse is Marvin Straver bereikbaar.
Vitaal Lisse wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Lisse, Team Sportservice Zuid-Holland, FC Lisse, Sportfondsen Lisse, Welzijnskompas, BroSports, Hisalis, KBO, De Spartaan, FunFit, Boot en Broersen en ZonMw.

Uit de krant