De haven van de Watersportvereniging Lisse wordt veel gebruikt door boten die de staandemastenroute varen. Daar maakt de Ringvaart van de Haarlemmermeer deel van uit.
De haven van de Watersportvereniging Lisse wordt veel gebruikt door boten die de staandemastenroute varen. Daar maakt de Ringvaart van de Haarlemmermeer deel van uit. Foto: Caroline Spaans/archief

Watersportvereniging Lisse draaide goed jaar

Verenigingen

Alhoewel er wat moeilijkheden waren te overwinnen zoals bij veel verenigingen het geval is, mag worden vastgesteld dat de Watersportvereniging Lisse (WSV) in 2019 goed draaide. Dat blijkt uit het jaarverslag van secretaris Johan van Dijk.

Door Arie in 't Veld

In de algemene vergadering van maart vorig jaar werd de heer H. v.d. Berg officieel benoemd als havenmeestercoördinator. Mevrouw G. Heijkoop is een beoogd nieuw bestuurslid. “Het bestuur is vertegenwoordigd geweest bij de bijeenkomsten van de gemeente over onder andere de vrijwilligersverzekeringen, het samenwerken met andere sportverenigingen en het gebruik van de diverse (sport)accommodaties. De gemeente heeft toegezegd om in 2020 de toegangsweg naar de Jachthavendam opnieuw te bestraten.” Van Dijk meldt verder dat er een werkgroep is geformeerd om het bestuur te adviseren wat de mogelijkheden zijn om elke verbruiker van elektriciteit zelf de kosten daarvan te laten betalen.

In de zomer heeft een werkgroep met hulp van diverse sponsoren een speeltuintje aangelegd. "De Repcon heeft gecontroleerd of de speelattributen aan de geldende normeringen voldoen.” De secretaris prijst verder de bijzondere inzet van de havenmeesters. “De financiële opbrengst als ook hun optreden als gastheer/vrouw zijn van essentieel belang voor onze vereniging. De evenementencommissie, de havenband, alsmede de organisatoren van de contactavonden hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de sfeer binnen onze vereniging. Ons Redershuis is een onmisbare schakel als ontmoetingsplaats voor onze leden en de gastvrije ontvangst voor de passanten. Het schoonhouden van het Redershuis en met name ook van de sanitaire unit verdient een bijzondere pluim voor degenen die dit hebben uitgevoerd.” Van Dijk constateert tevens dat de werkplicht goed functioneert en het de verenigingszin bevordert, omdat leden hierdoor met elkaar in contact komen. “De vrijwel dagelijks op de haven aanwezige vrijwilligersploeg neemt de grote en meer technische klussen voor zijn rekening. Dit jaar werd de vloer in het Redershuis geheel vernieuwd en zijn de picknicktafels gerenoveerd en geplaatst. Ook de tuinaanplant en het onderhoud van de bosschages gaven onze haven een prachtige uitstraling. De bezetting van onze haven was dit jaar goed te noemen.”

Havencommissaris Freek v.d. Ploeg meldt over vorig jaar onder andere dat de bomen op het haventerrein allemaal behoorlijk gesnoeid zijn op basis van een advies van een deskundige. Van der Ploeg constateert tevens dat het op de kant krijgen van de boten voor de winterstalling erg soepel is verlopen. “Heel plezierig was hierbij dat bijna iedereen de bokken van tevoren al had klaargezet. In overleg is er een tijdschema afgesproken wanneer de boot uit het water gehaald werd. Al met al ben ik best tevreden over de samenwerking met de leden en de dagelijkse werkploeg om onze haven zo goed mogelijk te kunnen onderhouden.”

Uit de krant