Trotse gezichten!
Trotse gezichten! Foto: pr

Jonge judoka's van Ukemi naar Noord-Hollands kampioenschap

Verenigingen Sport

In Nieuw-Vennep vonden zondag 1 maart de afdelingskampioenschappen plaats voor judoka's onder 10 jaar (A-pupillen). De beste zes judoka's in elke gewichtsklasse plaatsten zich voor het Noord-Hollands kampioenschap in Beverwijk. Vier judoka's van judoschool Ukemi uit Lisse deden hier aan mee, met als resultaat twee judoka's in de top 5.

In het ochtendblok werd Keano Prins knap vijfde in de klasse tot 27 kg. Keano eindigde na een prima reeks als tweede in zijn poule na een aantal mooie winstpartijen. In de kruisfinales wist hij de partij om het brons net niet naar zich toe te trekken.
In dezelfde klasse eindigde Dean Nulkes als zevende, wat hem reserve maakt voor het Noord-Hollands kampioenschap.
In het middagblok wist ook Junior Meeldijk zich te plaatsen; hij werd vijfde in de klasse tot 34 kg. Door middel van een mooie voetveeg won hij de partij om vijfde plaats. Robin Fokkema mocht aantreden in de sterk bezette klasse tot 30 kg. Ondanks sterk judo wist hij zich niet te plaatsen.

Kampioenschap voor teams
Het Noord-Hollands kampioenschap is zondag 8 maart in Beverwijk. In de middag zal daar tevens het Noord-Hollands kampioenschap voor teams in de categorie onder 12 jaar worden gehouden. Hier doet Judoschool Ukemi ook aan mee met een team van zeven judoka's.

En nog meer trotse gezichten!

Uit de krant