Het coronavirus brak uit op een markt in de Chinese stad Wuhan en is nu inmiddels al in vele landen actief.
Het coronavirus brak uit op een markt in de Chinese stad Wuhan en is nu inmiddels al in vele landen actief. Foto: pixabay

Mogelijk nieuwe besmetting met nieuwe coronavirus in regio Hollands Midden

Zorg & Welzijn

Er is mogelijk sprake van besmetting met het nieuwe coronavirus bij een inwoner van Oegstgeest. Een eerste laboratoriumonderzoek toonde het virus aan. Een tweede onderzoek moet dit nog bevestigen.

Het gaat om een 32-jarige man. De man is in Noord-Italië geweest. De man zit in thuisisolatie. De besmetting moet nog worden bevestigd door het RIVM, die een tweede test doet. Gelet op de sterke verdenking is de GGD Hollands Midden alvast gestart met het in kaart brengen van contacten.

Contactonderzoek
Contacten van de patiënt worden momenteel door de GGD benaderd en krijgen leefregels en instructies hoe te handelen bij klachten.

Besmettingen voorkomen
Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen. Zij passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Informatie over het nieuwe coronavirus is onder meer te vinden op de website van GGD Hollands Midden.

Uit de krant