Philip Karmanov (2004) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. In 2017 nam hij deel aan het Prinses Christina Concours, wat hem een eervolle vermelding opleverde.
Philip Karmanov (2004) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. In 2017 nam hij deel aan het Prinses Christina Concours, wat hem een eervolle vermelding opleverde. Foto: pr

Jaarlijkse concert van de Young Pianist Foundation in het Koetshuis

Cultuur

In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof vindt dinsdag 17 maart vindt het jaarlijkse concert van de Young Pianist Foundation plaats. De Young Pianist Foundation heeft als doel Nederlands of in Nederland studerend pianotalent te stimuleren en hun kansen te vergroten. In 2020 is er geen concours en traditiegetrouw treden er dus finalisten uit voorgaande jaren op.

Philip Karmanov (2004) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. In 2017 nam hij deel aan het Prinses Christina Concours, wat hem een eervolle vermelding opleverde. In datzelfde jaar werd hij aangenomen aan de Academie Muzikaal Talent in Utrecht, waar hij les krijgt van Marjès Benoist. Philip speelt ook graag kamermuziek met ensembles van verschillende samenstelling. In 2019 nam hij deel aan de Young Pianist Competition, waarbij hij de eerste prijs en de Henri Moerel prijs kreeg.
Philip speelt bij dit concert muziek van Bach, Scriabin, Debussy en Chopin.

Katie Yao Morgan (2000) komt uit Engeland en begon met pianospelen toen ze vier jaar oud was. In 2010 begon ze op de Yehudi Menuhin School, waar ze studeerde bij Marcel Baudet. Ze was succesvol bij diverse competities in Engeland en in Nederland. Ook volgde ze diverse masterclasses o.a. bij Ronald Brautigam. Ze maakt deel uit van het ‘Trio Pantoum’, dat in 2018 de Intercollegiate Piano Trio Competition won. Sinds september 2018 studeert Katie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Op 23 februari jl. trad ze op in het programma Podium Witteman. Daar bleek overduidelijk haar grote talent.
Bij dit concert speelt Katie de Tien stukken uit Romeo en Julia, op. 75 van Prokofiev.
Het concert begint om 20.15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl/agenda cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555.

Uit de krant