Corona: 409 nieuwe patiënten, in Lisse nog geen besmetting | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
In Lisse lijken er nog geen coronapatiënten te zijn, maar dit beeld kan vertekend zijn omdat lang niet iedereen met klachten nog getest wordt.
In Lisse lijken er nog geen coronapatiënten te zijn, maar dit beeld kan vertekend zijn omdat lang niet iedereen met klachten nog getest wordt. (Foto: Pixabay)

Corona: 409 nieuwe patiënten, in Lisse nog geen besmetting

Het RIVM heeft donderdagmiddag de nieuwste cijfers bekendgemaakt met betrekking tot corona. Sinds de update van gisteren zijn 409 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 2460. Onder hen zijn 594 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.


18 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 76 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 489 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.
De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 870 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid Holland (312). Limburg (301).

Op de website van het RIVM is een kaartje te raadplegen in welke gemeenten in Nederland COVID-19 is vastgesteld. Lisse is officieus nog altijd vrij van coronabesmette personen. Officieus omdat inmiddels veel minder getest wordt. De (huis)arts zal bepalen of iemand met klachten getest moet worden. Dit zijn vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze COVID-19 hebben. De huisarts volgt hierin de richtlijnen van het RIVM.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>