Beetje vrolijkheid in deze tijd: oproep om straat op te fleuren vindt massaal gehoor | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Lisse fleurt op dankzij ijverig knutselwerk.
Lisse fleurt op dankzij ijverig knutselwerk. (Foto: Jeroen Heemskerk)

Beetje vrolijkheid in deze tijd: oproep om straat op te fleuren vindt massaal gehoor

Voor het eerst kreeg Nederland te maken met vergaande maatregelen om het coronavirus te beteugelen. Veel mensen, ook in Lisse, moesten vanuit huis gaan werken. En omdat de scholen dicht zijn, kwam daar ook het onderwijs aan de kinderen bij. Maar die moeten zo nu en dan toch ook even ontspannen.

Door Ruth Eppink

Op social media was goed te volgen hoe sommigen worstelden met deze nieuwe werkelijkheid. Maar voor Jeroen Heemskerk uit Lisse was het geen probleem. "Ik werk in de coffeeshop en die is gewoon open van 17 tot 22 uur. Mijn vrouw werkt overdag in de zorg. Dan zorg ik voor de kids. In dat opzicht is er voor ons dus eigenlijk niets veranderd, behalve dat ik de kinderen nu ook thuis les geef. Ik heb het daardoor wat drukker, maar dat maakt me niet uit. Mijn kids zijn het belangrijkste dat er is."

Knutselen
Omdat de boog niet altijd gespannen kan zijn, besloot Jeroen lekker te gaan knutselen met zijn zoon Roef en dochter Isa. Hij plaatste het resultaat (de foto hiernaast) op Facebook bij JBOL en schreef erbij: "Ik hoop dat wij hiermee een lach op de gezichten kunnen toveren bij de voorbijgangers in onze straat in deze toch wel onzekere tijd. Misschien is het een leuk idee voor de kinderen in Lisse om ook op deze manier de straten op te vrolijken?" Dat viel in de smaak, want veel meer ramen werden met vrolijke bloemen, bijtjes, zonnetjes en andere lente- of paasversierselen beplakt of beschilderd. Zaterdag maakte Jeroen de openbare Facebookgroep Heel Holland Plakt aan, waardoor het initiatief nu uitgerold wordt in andere plaatsen. Jeroens oproep: "Doet u ook mee en helpt u mee uw straat, wijk, dorp of stad op te fleuren?" Hij doet het niet voor zichzelf, maar voor alle kinderen die hier hun creativiteit in kwijt kunnen. Daar komt bij dat het ook lekker alles opfleurt en dat er mensen vrolijk van worden. Ik vind het superleuk dat het zo wordt ontvangen. Iedereen kan in deze tijd wel wat vrolijkheid en positiviteit gebruiken." Heel Holland Plakt kent inmiddels na een paar dagen al ruim 3100 leden en gaat zelfs internationaal.
Het idee van Jeroen is er maar een van vele. Lisse laat massaal zien dat men omkijkt naar buurtgenoten en hulp biedt waar nodig. Verzorg- en verpleeghuizen worden in de bloemen, kaarten en tekeningen gezet, mensen doen boodschappen voor een ander, laten de hond van de buren uit en spreken elkaar aan als men zich niet aan de adviezen houdt.
Momenteel is er één officieel geregistreerde coronapatiënt in Lisse, maar in werkelijkheid zullen dit er meer zijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>