Bloemenmozaïekwedstrijd volgend jaar in de herkansing | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Dit soort mozaïeken zijn dit jaar niet te bewonderen in Lisse. Jammer voor de deelnemers, er waren al ruim twintig aanmeldingen binnen.
Dit soort mozaïeken zijn dit jaar niet te bewonderen in Lisse. Jammer voor de deelnemers, er waren al ruim twintig aanmeldingen binnen. (Foto: pr)

Bloemenmozaïekwedstrijd volgend jaar in de herkansing

De hele wereld is in de greep van het coronavirus en dit treft onze samenleving hard, zowel op economisch als op sociaal gebied. Het comité van de bloemenmozaïekwedstrijd heeft besloten om de wedstrijd, gepland op 18 april, af te gelasten.

Nu ook het corso van de Bollenstreek niet doorgaat, vindt de organisatie het niet verantwoord om een evenement te houden waar ook grotere groepen deelnemers en vrijwilligers bij betrokken zijn. De gezondheid en welzijn van iedereen rondom de wedstrijd staat voorop. Voorzitter Dave van der Lans meldt op de website bloemenmozaieklisse.nl: "Normaal maken wij ons in deze tijd druk of er wel of niet voldoende hyacinten zijn. Het terugdringen van het virus is nu het belangrijkst de komende tijd."

De maatregelen die het kabinet heeft genomen en de richtlijnen van het RIVM zijn bepalend voor het besluit tot afgelasting. "Ondanks de onzekerheid over wat er nog allemaal staat te gebeuren, gaan we ervan uit dat we volgend jaar wel kunnen genieten van de mooie mozaïeken die dan ongetwijfeld gestoken gaan worden", aldus het comité.
Er waren al meer dan twintig aanmeldingen van mozaïeksteekgroepen binnengekomen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>