Hopelijk kan dit najaar Gluren bij de Buren gewoon weer doorgaan.
Hopelijk kan dit najaar Gluren bij de Buren gewoon weer doorgaan. Foto: Hella Radic

Inschrijving Huiskamerfestival Gluren bij de Buren 2020 geopend

Algemeen

Het is in deze coronatijd nog niet goed voor te stellen: een huiskamer waar je zomaar naar binnen kunt lopen om samen met anderen naar muziek te luisteren. Toch hoopt de organisatie van Huiskamerfestival Gluren bij de Buren dat het dit najaar weer kan. Artiesten en huiskamers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor een optreden op zaterdag 10 en zondag 11 oktober.

Huiskamerfestival Gluren bij de Buren is een cultureel festival dat plaatsvindt bij mensen thuis. (Amateur)kunstenaars uit de regio treden gratis op voor buurtbewoners. Zangers, voordrachtkunstenaars, musici, goochelaars, toneelspelers, verhalenvertellers, dansers, singer-songwriters enzovoort kunnen zich vanaf nu aanmelden voor zaterdag, zondag of beide dagen. Artiesten treden per middag drie keer een half uur op in dezelfde huiskamer. Dit jaar is gekozen voor vaste begintijden voor iedereen: om 14 uur, 15 uur en 16 uur. Wel zo duidelijk voor bezoekers en deelnemers.

Gastvrije Lissers gezocht
Naast artiesten zijn er natuurlijk ook podia nodig. Lijkt het u leuk om een optreden in uw eigen huiskamer te krijgen? Geef u dan op als podiumlocatie. Iedere huiskamer is daarvoor geschikt. Huiskamers met een piano zijn extra welkom! U bepaalt zelf hoeveel publiek er in kan. VOL=VOL. Bij de ene kamer zal dat bij 10 personen zijn, bij een andere misschien bij 25. Bij een volle locatie gaan bezoekers gewoon verder naar de volgende. In overleg met u bepaalt de organisatie ook wat voor optreden mogelijk is. Daarbij houden we uiteraard rekening met de grootte van uw kamer. Ook kunt u aangeven of er een genre is dat u bij voorkeur niet in uw huis wil hebben. Let op: zaterdag 10 oktober vindt het festival plaats in de Poelpolder, op zondag 11 oktober in de overige delen van Lisse. Hebt u er al eens aan gedacht om mee te doen, maar kwam het er niet van? Geef u nu op en doe mee!

Informatie en aanmelden 
Aanmelden kan via een formulier op de website: www.glurenbijdeburen-lisse.nl. Er is een formulier voor het aanmelden van artiesten en een formulier voor het aanmelden van huiskamers. Wilt u eerst meer informatie? Veel antwoorden op vragen vindt u op de website. Staat uw vraag er niet bij? Mail naar info@glurenbijdeburen-lisse.nl en we nemen contact met u op.

Uit de krant