Roland en Sandra met hun kinderen Thijs en Linda.
Roland en Sandra met hun kinderen Thijs en Linda. Foto: Leon Pigmans

Sandra en Roland stellen huwelijk uit vanwege coronacrisis

Algemeen

Er zijn legio verhalen van mensen die hun huwelijk of ander groot feest moeten uitstellen vanwege het coronavirus. Ook in Lisse. De 38-jarige Sandra van Amersfoort en haar 39-jarige vriend Roland van Wetten zouden 20 mei in het huwelijksbootje stappen, maar hebben die datum noodgedwongen gewijzigd. Ze hopen nu op 20 augustus te kunnen trouwen.

Door Ruth Eppink

Sandra klinkt heel monter aan de telefoon. “Ja, natuurlijk waren we heel teleurgesteld, maar het is nu eenmaal niet anders. Eigenlijk hebben we alles al geregeld voor augustus, ik moet alleen de bloemen en corsages nog verzetten. Onze ringen zijn al klaar, die moeten dus opnieuw gegraveerd worden. Het worden dan eigenlijk ringen met een verhaal, dat is voor later ook wel bijzonder.”
Sandra weet alleen nog niet of het restaurant in Lisse, waar ze een zaal hebben gehuurd voor het eten, er tegen die tijd nog is. “Er is een reële optie dat de uitbaters door de sluiting van hun gelegenheid failliet gaan, een probleem waar meer horecaondernemers mee kampen. Dat moeten we dus afwachten.”

Kleinschalig
Op 5 december vroeg Roland Sandra ten huwelijk. Het stel heeft samen twee kinderen, Thijs van 11 en Linda van 9. Het plan is om de bruiloft kleinschalig te houden en op redelijk korte termijn te trouwen. Zowel de moeder van Sandra als haar zwager zijn namelijk al een tijdje ernstig ziek en zij moeten er nog wel bij kunnen zijn. “We hebben overwogen om het toch door te laten gaan. Een huwelijksvoltrekking mag, mits er niet meer dan 30 personen zijn”, zegt Sandra. “Wij zitten daar net boven, ons gezelschap telt 32 mensen. Dan moeten er dus een aantal afvallen. Maar omdat mijn moeder en zwager nu eigenlijk niet onder de mensen moeten komen vanwege hun lage weerstand en we alles willen voorkomen dat zij of wij corona krijgen, hebben we tot uitstel besloten. Het zou ook een vreemd gezicht zijn, iedereen moet op ruime afstand van elkaar zitten. De zaal in De Zwarte Tulp waar we gaan trouwen is daar ook helemaal niet op berekend.”

Moeilijkste aspect
Sandra en Roland berusten in het uitstel. “We hopen dat 20 augustus door kan gaan en vooral dat ál onze gasten er dan nog bij zijn, dus ook mijn moeder en zwager. Buiten dat weet je ook niet bij wie corona nog toeslaat”, zegt Sandra die zelf werkzaam is in de kinderopvang. “We wilden niet voor niets op korte termijn trouwen. Het idee dat we in augustus misschien minder gasten hebben, vind ik het moeilijkste aspect van het uitstellen.”

Uit de krant