Singing Stars voert dit jaar de musical Pinokkio op. Maar wanneer is nog niet bekend vanwege de coronomaatregelen.
Singing Stars voert dit jaar de musical Pinokkio op. Maar wanneer is nog niet bekend vanwege de coronomaatregelen. Foto: Pixabay

Musicalvereniging Singing Stars volop in actie

Cultuur

De lessen van Musicalvereniging Singing Stars uit Voorhout zijn niet alleen voor de kinderen een wekelijks feestje, maar ook voor de docenten. In verband met de coronamaatregelen kunnen deze lessen voorlopig niet doorgaan en ook is de jaarlijkse afsluiting op 4 en 5 juli in Theater De Muze voorlopig uitgesteld. Maar dat zij de familiemusical 'De nieuwe avonturen van Pinokkio' gaan spelen staat vast! Om te zorgen dat er toch gerepeteerd kan worden door alle 140 leerlingen van 4 tot 24 jaar heeft het creatieve docententeam een oplossing gevonden.

Voorzitter en docente Mieke Kortekaas is enthousiast. “Het is natuurlijk een bizarre tijd, zeker ook voor de kinderen. Alle regelmaat van school, clubs en trainingen is weg en er is veel onzekerheid. Juist nu is het fijn dat de kinderen een uitlaatklep hebben en met hun hobby bezig kunnen zijn. Daarom sturen we wekelijks filmpjes met nieuwe uitdagingen naar onze Singing Stars om zo lekker te blijven zingen, dansen en acteren. Ook worden er onlinezanglessen gegeven en is er een Pinokkio-kleurwedstrijd gestart. We merken dat ze er heel gelukkig mee zijn, want omgekeerd worden wij als docenten blij gemaakt met foto’s en filmpjes waarop enthousiaste Singing Stars bezig zijn met oefenen voor onze musical Pinokkio. Deze manier van ‘lesgeven’ en contact houden met onze leerlingen gaan we dan ook vol liefde volhouden tot het eind! Want wij zijn er van overtuigd dat niets de mens beter opfleurt dan muziek en toneel in huis!”

Zodra het mogelijk is zullen er nieuwe data worden gepubliceerd voor de voorstellingen. Meer informatie is te vinden op www.singingstars.nl.

Uit de krant